22_03_29_erdmost_nincskep

A kérdés az, igent vagy nemet mondunk a migránsokra

22_03_29_erdmost_nincskep

A kérdés az, igent vagy nemet mondunk a migránsokra

Közelednek az európai parlamenti választások, és most először nem az a kérdés, hogy ki jobb- és ki baloldali. A kérdés az, hogy igent vagy nemet mondunk a migránsokra – hangsúlyozta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerdai telt házas érdi előadásán, a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A második világháború vége óta ezen a Földön békés nap nem volt, és belátható ideig nem is lesz. A világban jelenleg harminckét nagyobb háború zajlik. Magyarország hál’ Istennek, nem terrorfenyegetett. Közelednek a választások; most először nem az a kérdés, hogy ki jobb- és ki baloldali. A kérdés az, hogy igent vagy nemet mondunk a migránsokra. Ebben a kérdésben Orbán Viktor volt az első, mellénk álltak a V4-ek, majd rengeteg állam, és most az EU 27 – britekkel 28 – államából már csaknem a fele ugyanazt mondja, amit mi. Nagyon szépen kérem Önöket, menjenek el választani, és úgy szavazzanak, ahogy a szívük és az eszük diktálja – fogalmazott szerdai érdi előadásán Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Mint az egyik hallgató kérdésére elmondta, Európában a jobboldal megerősödését várja, és azt, hogy a hagyományos néppárttól jobbra lévő politikai erők sokkal erősebbek lesznek, mint voltak.

– Hogy mennyire, azt nem tudom megmondani. Azt láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy a Fidesz sima győzelmet fog aratni – tette hozzá a közgazdász, aki nemcsak a közeledő európai parlamenti választásokról, hanem a világ nagyhatalmainak jelenlegi politikai helyzetéről is beszélt, illetve a migráció okáról, jelenlegi hatásairól és várható következményeiről, valamint az integrációs problémákról.

– A három erőközpont, az Egyesült Államok, Kína és Oroszország, megállította a bevándorlást, Európa nem tudta. A migránsok Európa leggazdagabb országaiba akarnak eljutni. Azzal, hogy megépítettük a déli határon a kerítést, védtük Magyarországot, a V4-eket és Európát is – hangsúlyozta az ÉrdTV-nek adott interjújában a közgazdász, majd Sigmar Gabriel szociáldemokrata politikust, Németország korábbi külügyminiszterét idézte, aki visszaemlékezésében úgy fogalmazott: Magyarországnak hála, Németország egy lélegzetvételnyi szünethez jutott.

– Ettől kezdve az ország biztonságát garantálni tudtuk, és azt is, hogy Magyarországon terrorcselekményt nem tudtak elkövetni – tette hozzá Nógrádi György, aki a választásokkal kapcsolatban elmondta: Európa nyugati felén változott a lakosság hangulata, most először a német felmérések azt mutatják, hogy a németek több mint ötven százaléka nem kér a migránsokból.

– A multikulturális társadalom sehol nem működik, párhuzamos társadalmak alakultak ki; a migránsok nem tudnak és nem akarnak integrálódni. Ami Magyarország uniós megítélését illeti, az a lakosság körében rendkívül pozitív, a politikusok körében viszont rendkívül vegyes. Azért bírálják Magyarországot, mert nem azt a PC-t (politikailag korrekt magatartást) követi, amit ők hirdetnek; mert Magyarország a saját útját járja, és mert az idő minket igazolt – ez pedig számukra elfogadhatatlan – zárta szavait.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email