22_03_29_erdmost_nincskep

Katyika meg Matyika online jelentkezik be COVID idején

22_03_29_erdmost_nincskep

Katyika meg Matyika online jelentkezik be COVID idején

A Katyika meg Matyika Országos Mesemondó Versenyt tavaly év végén rendezték volna meg 14. alkalommal, de a járványhelyzet miatt a szervezők úgy döntöttek, inkább a virtuális térbe vonulnak, és összevonják a megmérettetést a magyar kultúra napja szavalóversenyével.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az esemény szervezője, Nagyné Balázs Gabriella, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola pedagógusa az Érd TV kérdésére elmondta, hogy jövő héten fogják kiküldeni az iskoláknak azokat a kódokat, amelyeknek a segítségével fel lehet tölteni majd a szavalásról, mesemondásról előtte otthon vagy az iskolában készített videókat. 

A verseny zsűrijének elnöke minden évben Kóka Rozália, Magyar Örökség díjas mesemondó, népdal- és népmesegyűjtő, népdalénekes, néprajzkutató  szokott lenni. Nagyné szerint a zsűrinek is alkalmazkodnia kell a helyzethez, de a felvételeken úgyanúgy látszódhat, hallatszódhat minden olyan, ami az értékeléskor szempont szokott lenni.

A megmérettetésre elvileg január 10-éig lehetett volna jelentkezni, de ezt most meghosszabbította a szervező, és január 21. délig elfogadják a feltöltött videókat. Nagyné azonban hangsúlyozta, ehhez az kell, hogy a jelentkező diákok tanárai előzetesen megszerezzék azokat a kódokat, amelyek a videók feltöltéséhez kellenek.

A versenyre, mint mindig, idén is az általános iskolás diákoktól a középiskolás tanulókig bárki jelentkezhet.


További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email