22_03_29_erdmost_nincskep

Katyika meg Matyika az online térben

22_03_29_erdmost_nincskep

Katyika meg Matyika az online térben

A vírushelyzet miatt online rendezte meg a Katyika meg Matyika Országos Mesemondó Versenyt a Kőrösi iskola. Máskor a magyar népmese napjához, azaz Benedek Elek születésnapjához kötik ezt a rendezvényt, idén a rendkívüli helyzetre való tekintettel összevonták a magyar kultúra napi szavalóversennyel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az esemény szervezője, Nagyné Balázs Gabriella, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola pedagógusa az Érdi Televízió kérdésére elmondta: a jelentkezők a Classroom alkalmazáson keresztül töltötték fel a produkciójukat, ezeket a zsűri tagjai otthonukban megtekintették, ki-ki felállította a maga sorrendjét, majd összefésülték az eredményt. 

– Harmincnyolcan neveztek, köztük nagy örömünkre tizenegy határon túli kisgyerek is. A jelentkezők közül huszonketten mesét mondtak, tizenhatan verset. Ez a szép szám azt jelzi, van igény a versenyre – hangsúlyozta Nagyné Balázs Gabriella.

Maitz Ferenc iskolaigazgató azt vallja: digitalizált világunkban is kellenek a nyomtatott anyagok. A könyvek, a mese, a kommunikáció megszerettetése a vetélkedő fő célja. – A mai gyerekek elfelejtenek beszélgetni egymással, ezért nagyon jók az ilyen típusó versenyek – hangsúlyozta az ünnepélyes hétfői díjátadáson, amelyen a határon túli, illetve más iskolákból nevező diákok ugyan nem vehettek részt, de a kőrösisek igen.

Vers kategóriában első helyezést ért el Iszlai Sára (Telki) és Tokos Lilla (Kisbacon, Erdély).  Második helyezést ért el Orbán Áron (Telki), Bass Vince (Sóskút), Kolcza Nikolett (Kisbacon). Harmadik helyezést ért el Lázár Dóra (Sóskút), Koczka Sára (Kőrösi), Benkő Boróka (Barót), Fóty Kata Luca (Telki), Deák Iringó (Kisbacon).

Mese kategóriában első lett Jakab-Aponyi Zonga (Érdligeti), Moga Fruzsina (Kőrösi). Második helyezést ért el Bajnok Kata (Érdligeti), Bomba Gergő (Kőrösi), harmadik lett Kádár Szófia (Érdligeti), Fremda Lilla (Érdligeti), Mészáros-Sütering Adél (Érdligeti), Firtelmeister Nikolett (Gyimesbükk), Ozsváth Réka (Sóskút). 

Különdíjasok: Tordai Magor, Varga Lili, Ádám Lóránd, Kiss Csinszka, Buzási Borbála, Varga Nyeste.

Dicséretben részesültek: Balázs Laura, Varga Lili, Véber Maja, Berkesi Nadin, Jóri Zsófia, Cseh Alpár, Lipták Dóra, Juhász Réka, Cser Anna, Ádám Lóránd, Jedzinák Emma, Veres Anita, Nagy Adorján, Bedő Hanna Boglárka.