22_03_29_erdmost_nincskep

Június 16-tól már ottalvós táborok is lehetnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Június 16-tól már ottalvós táborok is lehetnek

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár szerdán bejelentette, a napközis táborok után június 16-át követően ottalvós táborokat is lehet szervezni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, lehet napközis jellegű táborokat szervezni nyáron. A miniszter akkor megjegyezte, az ottalvós táborok kérdéséről május végén születik döntés, ám Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár Magyarország kormányának facebook oldalára feltöltött szerdai videójában bejelentette, hogy június 16-tól – tehát a tanév végétől – ottalvós nyári táborokat is lehet szervezni.

A múlt csütörtöki bejelentés után Tóth Béla, a taborfigyelo.hu vezetője lapunknak azt mondta, a szülőknek is fontosak a nyári táborok, hiszen a járvány ideje alatt sokan kénytelenek voltak kivenni szabadságaikat, a tizenegy hetes nyári szünet alatt pedig komoly fejtörést okozhat a gyermek elhelyezése.

Tóth Béla akkor kifejtette, a táborok száma vélhetően alacsonyabb lesz a megszokottnál, ezért előfordulhat túlkereslet. Azt javasolja a szülőknek, hogy minél előbb foglaljanak tábort, egyrészt, hogy az időpontot biztosítsák, másrészt „a tapasztalható túlkereslet egy kisebb kínálattal szemben árfelhajtó hatású” – szögezte le. A taborfigyelo.hu által készített modellezés alapján pedig arra számítanak, hogy június elejére akár 25-30%-kal is drágábbak lehetnek a turnusok.

„Nagyon pozitív, hogy nem várták meg az eredetileg kommunikált május végi időpontot, így egy kicsit több időt hagytak a táborszervezőknek a táborok meghirdetésére, illetve a szülőknek a jelentkezésre” – fogalmazott a Magyar Közlönyben szerda este megjelent új rendelettel kapcsolatban Tóth Béla.
„A kínálat jelenleg még viszonylag nagy, nálunk a taborfigyelo.hu-nál több mint 750 táborturnus érhető el, van miből választani, de a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai nagyon gyorsan telítődnek, főleg az ilyen rohamszerű jelentkezések kapcsán” – fűzte hozzá a taborfigyelo.hu vezetője.

Tóth Béla arról is beszélt, számos táborszervező a korlátozások enyhítésére várt. Az a tapasztalatuk, múlt csütörtök óta is jelentősen nőtt a táboroztatók száma és ez jó eséllyel az ottalvós táborok esetében is így lesz.

„A legfontosabb egészségügyi szabály, hogy minden gyermeknek a szülei muszáj, hogy egy nyilatkozatot adjanak arra vonatkozóan, hogy a gyermek egészséges és közösségbe mehet” – szögezte le az ottalvós táborokkal kapcsolatos intézkedésekről, az azokon való részvétel feltételeiről Tóth Béla. „Ha mégis megbetegszik valaki a táborban, akkor őt rögtön el kell különíteni és vele kell személyzetnek lenni, aki felé a táborszervezőnek védőfelszerelést kell biztosítania. Minden tábor előtt teljes fertőtlenítésen kell átesnie a táboros eszközöknek, illetve a megkezdéskor higiéniai oktatást kell tartania a tábor szervezőjének, 300 főnél nagyobb létszámú táborok esetében pedig kötelező a helyben lévő tábororvos is” – ismertette a részleteket Tóth Béla.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email