22_03_29_erdmost_nincskep

Jövőre kezdődhet a Vadlúd utcai körforgalom építése

22_03_29_erdmost_nincskep

Jövőre kezdődhet a Vadlúd utcai körforgalom építése

Adománynak köszönhetően sebességmérő eszközt telepítettek Tárnokon az iskola elé, zajlik a Rákóczi út és a Dózsa György út felújítása, jövőre pedig elkezdődhet a Vadlúd utcai körforgalom építése – ezekről beszélt az Érd FM 101.3-nak dr. Lukács László, Tárnok polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lukács László ismertette, egy helyi vállalkozótól érkezett adománynak köszönhetően egy sebességmérő, sebességlassító kijelzőt telepítettek a Rákóczi útra, az iskola elé, hogy az intézménybe járó gyermekek minél biztonságosabban haladhassanak át az úttesten. Kitért rá, a felajánló teljes egészében állta az eszköz költségeit, annak telepítéséről az önkormányzattal egyeztetett.

Tárnok polgármestere a Rákóczi út és a Dózsa György út fejlesztése kapcsán ismertette, a Rákóczi út járdája már elkészült a Benta patak és a posta közötti szakaszon, erre több mint 26 millió forint állami támogatást használtak fel. A héten pedig folytatódik a Rákóczi út és a Dózsa György út kereszteződésének felújítása. Lukács László tájékoztatása szerint hamarosan telepítik a gyalogátkelőhelyeket és a járdát is megcsinálják, Hozzátette, a jelenleg a Rákóczi úton lévő buszmegállót a Dózsa György útra helyezik át, melyet pedig a közútkezelő újít fel a Munkácsy Mihály utca és a Petőfi Sándor utca közötti szakaszon.

A tárnoki polgármester a Vadlúd utcai körforgalom kapcsán megosztotta, a közbeszerzés határidejét meg kellett hosszabbítaniuk, mert volt egy földterület, amely szántó besorolás alatt maradt, de a Földhivatal segítségével gyorsan kivonták a földművesítés alól, így mehet tovább a közbeszerzés. Reményei szerint pedig szeptember végére meglesz a kivitelező is, ezt követően idén kerül sor az előkészítő munkálatokra, a fizikai munkát pedig várhatóan jövőre végzik.

Lukács László beszélt továbbá a 7-es főúton nemrég létesült körforgalom és a néhány hónappal bevezetett súlykorlátozás tapasztalatairól is.


 

További cikkeink

A V.É.D. (Városunk Érdekében Dolgozunk Egyesület) színeiben indul a képviselői székért, ám függetlenként mérkőzik meg a polgármesteri posztért.

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email