22_03_29_erdmost_nincskep

Jövő héten indul az őszi zöldjárat

22_03_29_erdmost_nincskep

Jövő héten indul az őszi zöldjárat

Áprilistól az ÉTH munkatársai havonta szállítják el a zöldhulladékot az ingatlanoktól. Emellett továbbra is számíthatunk a jövő héten induló őszi zöldjáratra is, hiszen az egész éves zöldhulladék egyharmada ilyenkor szokott összegyűlni, mondta el Pató Simon, az ÉTH ügyvezetője az Érd FM 101.3-on.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Míg 2019-ben összesen 5713 tonna zöldhulladékot gyűjtött be az ÉTH a lakosoktól, csak 2020 első félévében már 2879 tonnát, vagyis időarányosan kb. 500 tonnával többet a tavalyinál – tette hozzá Pató Simon. Az ÉTH plusz szolgáltatását a lakók örömmel fogadták, hiszen megoldódott az a régóta fennálló probléma hogy mit is kezdjenek a zöldhulladékkal, főleg úgy, hogy nyáron a tűzesetek elkerülése érdekében égetési tilalom is életbe lépett, január 1-től pedig már egyáltalán nem lehet égetni.

Az ÉTH ügyvezetője arról is beszámolt, hogy továbbra is az őszi zöldhulladék gyűjtése a meghatározó, aminek igazán most van itt a szezonja és a havi járatokon kívül az őszi zöldhulladék járat továbbra is a lakosok rendelkezésére áll. Hogy erre milyen nagy az igény, azt jól szemlélteti az, hogy 2019 novemberében annyi zöldhulladékot gyűjtöttek be, 1258 tonnát, ami több mint az előző 4 hónapban együttvéve. 

Az őszi zöldjárattal kapcsolatos tudnivalókról az ÉTH fogja tájékoztatni a lakosokat a saját honlapján, az Érdi Újságban, illetve szerkesztőségünk is be fog erről számolni. Pató Simon hangsúlyozta, mindenhonnan el fogják szállítani (ingyenesen) a kitett zöldhulladékot, de mivel ez valószínűleg ismét tetemes mennyiség lesz, ezért idő kell majd hozzá, így a lakosok türelmét kéri.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email