22_03_29_erdmost_nincskep

Jogtalanul vezettek, gyorsított eljárásban állították elő őket

22_03_29_erdmost_nincskep

Jogtalanul vezettek, gyorsított eljárásban állították elő őket

Előbb február 6-án, majd 9-én értek tetten az Érdi Rendőrkapitányság járórei két elkövetőt, akiket korábban szabálysértés miatt a közúti járművezetéstől eltiltottak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról a Budapest Környéki Törvényszék honlapján beszámolt, az Érdi Rendőrkapitányság gyorsított szabálysértési eljárás keretében állította az Érdi Járásbíróság elé a két elkövetőt február 9-én. Egyiküket február 6-án, másikukat 9-én érték tetten, miközben egy-egy személygépkocsit vezettek, pedig korábban szabálysértés miatt a közúti járművezetéstől el voltak tiltva.

A rendőrök az elkövetőket őrizetbe vették és kezdeményezték a szabálysértési eljárás lefolytatását.

A gyorsított szabálysértési tárgyaláson mindkét elkövető beismerte a cselekmény elkövetését. Az egyik elkövetővel szemben a bíróság 30 nap szabálysértési elzárást és 12 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki, míg a másik elkövetőt 150.000.- Ft pénzbírsággal és 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltással sújtotta.

A tárgyaláson mindkét esetben a szabálysértési hatóság, az eljárás alá vont személy és a védő is tudomásul vette a bíróság a döntését, így mindkét végzés jogerőre emelkedett, az elzárás végrehajtására azonnal sor került, míg a pénzbírságot külön felhívásra kell majd megfizetni.

Az Érdi Járásbíróság elnöke, dr. Liziczay Sándor elmondta, hogy az Érdi Járás területén elkövetett, bírósági hatáskörbe tartozó szabálysértések esetén az Érdi Járásbíróság jár el. A járművezetés az eltiltás hatálya alatti szabálysértést az a személy követi el, aki a korábbi eltiltása időtartama alatt ismét gépjárművet vezet. Ez a szabálysértés elzárással vagy 300.000.- Ft pénzbírsággal sújtható.

A járásbíróság elnöke kiemelte, hogy az ilyen szabálysértés elkövetése kiemelt veszélyt jelent a közlekedés biztonságára, mivel ilyen esetben az elkövetőt a korábbi eltiltás sem tartja vissza újabb közlekedési szabálysértés elkövetésétől. Ezért fontos ezen szabálysértések elkövetőjének tetten érése, és a gyors felelősségre vonás, mert a gyors eljárásnak és az alkalmazott szankcióknak van generális visszatartó hatása, azaz ezzel lehet visszatartani nemcsak az elkövetőket, hanem más személyeket is ilyen és hasonló jellegű szabálysértések elkövetésétől. Az Érdi Járásbíróság és az Érdi Rendőrkapitányság is kiemelt figyelmet fordít az elzárással sújtható szabálysértések gyors elbírálására.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email