22_03_29_erdmost_nincskep

Jelenleg is folyik az utak síkosságmentesítése

22_03_29_erdmost_nincskep

Jelenleg is folyik az utak síkosságmentesítése

Hat hókotró autóval végzik a hó eltakarítását és az utak síkosságmentesítését az Érdi Közterületfenntartó Intézmény munkatársai. Mészáros Mihály intézményvezetőtől megtudtuk, hogy az útkereszteződéseknél és a lejtősebb utcáknál közel harminc darab szóróanyaggal teli ládát helyeztek ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hóesés miatt folyamatosan zajlik a munkavégzés az ÉKFI-nél, éjjel-nappali ügyeletet tartanak. A tegnapi havazás után jelenleg is síkosságmentesítési munkákat végeznek az intézmények környezetében, a főtéren, kézi erővel, illetve traktor segítségével. Ezen kívül a sószóró felépítménnyel ellátott hat hókotró járművel folyamatosan járják a kijelölt útvonalakat. Emellett a buszmegállók síkosságmentesítését, hóeltakarítási munkálatait is folyamatosan végzik, valamint az iskolák, óvodák, egyéb közintézmények környezetét is az ÉKFI munkatársai teszik biztonságossá a hóhelyzetben.

– Nappali telefonos ügyeletet tartunk, ahová folyamatosan érkeznek lakossági bejelentések – ahol úgy értékeljük, hogy beavatkozás szükséges, ott a munkatársaink kimennek a helyszínre és elvégzik a síkosságmentesítést. Vannak Érden is kritikus helyek, ahol nagyon nehezen olvad fel a hó az úton – ilyen például az Ébenfa utca, a Kerülő utca, a Nyereg utca, illetve a Parkvárosi utcák, ahol hosszan tart a jegesedés – emelte ki Mészáros Mihály, az Érdi Közterületfenntartó Intézmény vezetője. 

Mészáros Mihály azt is elmondta, hogy jelentős sómennyiség áll az ÉKFI rendelkezésére, így, ha februárban nem lesz kritikus az időjárási helyzet, akkor elegendő lesz a tartalékmennyiség erre a szezonra.

– Elsőként a fő közlekedési útvonalakat, majd a gyűjtőútvonalakat érinti a hat hókotró jármű, emellett a tömegközlekedési útvonalak is prioritást élveznek. Ezt követően haladunk az egyéb burkolt utak irányába. Ha mindezzel végeztünk, akkor a burkolatlan utakon folytatódik a hótolás – tette hozzá az intézményvezető.

Az ÉKFI folyamatosan követi az időjárási viszonyokat, az Országos Meteorológiai Szolgálat küldi az előrejelzéseket Érdre vonatkozóan. Ennek köszönhetően 2-3 napra előre elő lehet készülni a várható csapadékhullásra. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csupán balesetveszélyes, de a KRESZ is tiltja a konvojban haladó hóekék előzését. 

– Kérjük, körültekintően válasszák meg a követési távolságot a gépek után, hiszen a hóekéről visszaverődő hó és az úttestre juttatott síkosságmentesítő anyagok is befolyásolhatják a konvoj mögött haladók látási viszonyait – írják közösségi média bejegyzésükben.

Elengedhetetlen ilyenkor a téli gumi használata, de az autósoknak is oda kell figyelniük a megfelelő sebesség megválasztására, hogy ne csússzon meg az autó. Az ingatlanok előtt, ha nagyon kritikus a helyzet, érdemes felsózni az utat, a járdák síkosságmentesítését pedig az ingatlantulajdonosoknak kell elvégeznie. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email