22_03_29_erdmost_nincskep

Javulni fognak a fényviszonyok az érdi közterületeken

22_03_29_erdmost_nincskep

Javulni fognak a fényviszonyok az érdi közterületeken

Az érdi közvilágítás eddig a jogszabályban meghatározott közvilágítási naptár szerint működött, független volt a mindenkori fényviszonyoktól. A következő hónapokban a budapesti közvilágítási hálózat vezérléséhez, az ott elhelyezett fénymérési pontok átlagértékéhez igazítják a városi közvilágítást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester Facebook oldalán közölte: Mostantól tehát a közvilágítás be- és kikapcsolása körüli időszakokban biztonságosabban lehet majd közlekedni Érden, mivel az új rendszer segítségével áthidaljuk a szürkületi veszélyes időszakot.

A polgármester a bejegyzésében arra is kitért, hogy mindez csak miért most valósulhat meg. Szerinte az előző városvezetés szakmai hozzá nem értése és a felismerés hiánya miatt eddig fel sem merült, hogy ez bekövetkezzen.

„Ezt jól példázza, hogy a T. Mészárosék felügyelete alatt levezényelt lámpacserék alkalmával, bár alacsonyabb energiaigényű, de sokkal kisebb teljesítményű lámpákra lettek cserélve a régiek. Az új LED-lámpák alig világítják be a szükséges terület felét.”

A bejegyzés szerint a városnak még vásárolni kellene ugyanennyi lámpát és minden villanyoszlopra felszerelni egyet, hogy megfelelő legyen a világítás a város egész területén. 

„Erre a mostani helyzetben a városnak nincs elég forrása, viszont a mostani döntéssel és az eddiginél precízebb időzítéssel érzékelhetően javulni fognak a fényviszonyok az érdi közterületeken.”

A városban működő 179 tranformátorállomást a budapesti alkonykapcsoló szerint állítják át. Ezt az ELMŰ szakemberei a következő fél év alatt fogják megtenni, így nyártól fogva az érdi közterületi lámpák ténylegesen akkor fognak fel és lekapcsolni, amikor a fényviszonyok indokolják – olvasható a polgármester bejegyzésében. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email