22_03_29_erdmost_nincskep

Javaslatok az érdi Fidesztől

22_03_29_erdmost_nincskep

Javaslatok az érdi Fidesztől

Az érdi Fidesz azt javasolja az önkormányzatnak, szállítsanak ki kedvezményes árú élelmiszercsomagot, illetve meleg ételt a 70 év feletti lakosok részére. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március 24-ei közleményében az érdi Fidesz az alábbi intézkedéseket javasolja a városvezetésnek: biztosítson és szállítson házhoz az önkormányzat kedvezményes áron – ezer forintért – alapvető élelmiszerekből összeállított egységcsomagot a 70 év fölötti érdiek és a szociális ellátásban részesülők részére. Minden ezt igénylő 70 év feletti lakosnak szállítson házhoz napi meleg ebédet az iskolai menzarendszer segítségével. Az önkormányzati intézmények (Szociális Gondozó Központ, ÉKFI, ÉTH, óvodák, bölcsődék stb) az ott dolgozók védelme érdekében kapjanak dolgozóként öt pár gumikesztyűt és öt pár védelmet nyújtó maszkot, ugyanígy az önkormányzat koordinálása alatt önkéntes munkát vállalók is.

Javasolják továbbá, hogy a polgármester módosítsa a helyi szociális ellátásokról szóló rendeletet. Aki a veszélyhelyzet kihirdetése előtt igényelt lakhatási vagy gyógyszertámogatást, annak a jogosultság leteltét követően ne kelljen újra igényelni.

Kérik továbbá, hogy minden érdi háztartásba juttassák el szórólapon a vészhelyzet idején hívható telefonszámot, és azt, hogy mikor, milyen élethelyzetben lehet segítséget kérni. A szórólapon hívják fel a leginkább veszélyeztetettek figyelmét, hogy maradjanak otthon, mert ez a megelőzés legbiztosabb módja.

Csőzik László polgármester lapunknak elmondta: köszöni az értékes javaslatokat, megvizsgálják a lehetőségeket, és igyekeznek valamennyit megvalósítani.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email