22_03_29_erdmost_nincskep

Járványügyi zárlatot kér a polgármester

22_03_29_erdmost_nincskep

Járványügyi zárlatot kér a polgármester

Az otthonukban járványügyi megfigyelés (karantén) alá helyezett személyekkel közös háztartásban élőknek is karantént rendelne el Csőzik László, Érd polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László Járási Hivatalnak címzett levelének lényege, hogy az új koronavírus járványhoz kapcsolódóan a valószínűsített vagy megerősített koronavírus fertőzöttekkel közös háztartásban élő/tartózkodó személyeket IS karantén alá kell helyezni.

A városvezető bejegyzésében felhívja a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírussal kapcsolatos eljárásrendjére, mely előírja, ki minősül szoros kapcsolatban álló személynek valószínűsített vagy megerősített COVID-19 fertőzöttel:

  • – egy háztartásban él;
  • – személyes kapcsolatba került (2 méteren belüli távolság és 15 percnél hosszabb idő);
  • – zárt légtérben tartózkodott (2 méteren belüli távolság és 15 percnél hosszabb idő) [pl. munkahelyen egymás közelében, iskolában egy osztályteremben, kórházi beteglátogatás során];
  • – közvetlen fizikai kapcsolatba került új koronavírussal fertőzött személlyel (pl. kézfogás útján);
  • – védőeszköz alkalmazása nélkül új koronavírussal fertőzött beteg váladékával érintkezett (pl. – ráköhögtek vagy szabad kézzel ért használt papír zsebkendőhöz)”.

Kérem, hogy az előzőek következtében Érd Megyei Jogú Város közigazgatási területén otthonukban jelenleg, illetve a jövőben járványügyi megfigyelés alá helyezett személyekkel azonos háztartásban élő valamennyi személyt határozatával helyezze járványügyi zárlat alá.

E kérésem kiterjed a fertőző beteg otthonában (tartózkodási helyén) járványügyi elkülönítése került/kerülő személyekkel esetében azonos háztartásban élő valamennyi személyre is. Kérem tájékoztasson arról is, hogy a Népegészségügyi Osztály az újabb határozataiban miért nem rendelkezik az érintett háztartásban keletkezett fertőzött hulladék kezeléséről. A korábbi határozat rendelkező részében a 4. pont az alábbiak szerint rendelkezett: „4. A háztartásban keletkezett hulladékokat műanyag zsákban köteles gyűjteni, lezárni, majd a lezárt zsákot egy másik szemeteszsákba helyezni és lezárni.” – zárta képes bejegyzését mellékelve a Járási Hivatalnak szánt levelét Csőzik László.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email