22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyen maszkot varrnak érdi önkéntesek

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyen maszkot varrnak érdi önkéntesek

Néhány napja a Facebookon alakult meg az az önkéntes csoport, amelyik már közel kétszáz darab maszkot varrt meg és juttatott el az érdi szociális ágazatnak, valamint olyan érdieknek, akik nem jutottak védőfelszereléshez. A munkát szívesen folytatnák, ezért szükségük volna további alapanyagra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vállalkozó szellemű csapatra Csőzik László polgármester hívta fel a figyelmet a Facebookon. A városvezető azt írta, hogy Nagy Tündétől kapott egy üzenetet, amelyben segítséget kér, egy nagyon aktuális ügyben.

Mint kiderült, körülbelül 5-6 napja, március végén úgy döntöttek páran, hogy mások példáját követve ők is elkezdenek önkéntesen maszkot varrni, mivel környezetükben sok mindenkinek szüksége volt rá, és maszkot venni nagyon nehéz és drága dolog.

A Facebookon verbuválódott csapat pár nap alatt 11 főre bővült, akik főleg önkéntes nyugdíjasok, kisbabás hölgyek és olyanok, akik munka után szívesen varrnak. A szállítást is ők maguk végzik teljesen önkéntesen. Saját anyagból és adományokból dolgoztak eddig, az elkészült maszkokat olyan helyre vitték, ahol a legnagyobb szükség van rá: idősek otthona, hajléktalanszálló, körzeti védőnő vagy éppen háziorvosi rendelő, de magánembereknek is varrtak már, és szívesen segítenek bárkinek.

Nagy Tünde az Érd Médiacentrumnak elmondta: mindent térítésmentesen végeznek, tehát a maszkokért nem fogadnak el semmilyen összeget, de nagyon nagy szükségük volna az alapanyag utánpótlásra, ezért arra kérnek mindenkit, hogy aki tud, vigyen nekik vászont, a kötözőhöz gumit, a varráshoz pedig cérnát és varrógéptűt, emellett vasalásban, varrásban, tépkedésben, szabásban, illetve szállításban, kiosztásban segítő társakat is keresnek.

Mint megtudtuk, ha van elég alapanyag, akkor egy hölgy, akár napi 50 maszkot is meg tud varrni, így akár mindenhová, minden érdinek jutna belőle.

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Facebook oldalán közzétett bejegyzés szerint dolgoznak azon is, hogy a pénzbeli adományokat is eljuttathassák erre a célra, a számlaszám és a kontrolling rendszer kidolgozása zajlik. Az alapanyagokat a Szociális Gondozó Központ Érd Bajcsy-Zsilinszky út 206. (Régi Parkvárosi Közösségi Ház) épületében tudják leadni 13 és 16 óra között.

A felajánlásokat Nagy Tünde várja a Facebookon!

Hallgassa meg az ÉRD FM 101,3 interjúját Nagy Tünde, önkéntessel!


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email