22_03_29_erdmost_nincskep

Így óvjuk meg értékeinket

22_03_29_erdmost_nincskep

Így óvjuk meg értékeinket

A jó időben egyre több időt töltünk a kertben. Az utcai ablak nyitva, a bejárati ajtó is, jó alkalmat nyújtva a besurranó tolvajoknak. Egy-egy ház akkor is felkeltheti a bűnözők figyelmét, ha azt látványosan túlbiztosították. Szatmáriné Berczi Dolóresz bűnmegelőzési előadóval beszélgettünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogyha a kertben tevékenykedünk, csukjuk be azokat az ablakokat, amelyek az utcára néznek, és nem látunk rájuk – és zárjuk be a bejárati ajtót is, hiszen ezeken besurranhatnak a betörők. 

A nyaralónkat ne széfként használjuk, csak a legszükségesebbeket tároljuk ott, a hétvégi kertünkből pedig vigyük haza a szerszámokat – így ha nem tartózkodunk a telken, akkor sem tudják ellopni a fűnyírót, a kapát. 

Ha azt tapasztaljuk, hogy valaki járt a kertünkben, házunkban, azonnal értesítsük a rendőrséget. Bármekkora felfordulást is csináltak, ne kezdjünk el takarítani, rendet rakni, mert akkor nem tudják rögzíteni a nyomokat a rendőrök.

Jó, ha értékeinkről leltárt készítünk – így könnyebben tudjuk beazonosítani, mi tűnik el egy esetleges betörés esetén. 

Szatmáriné Berczi Dolóresz tanácsait az Érdi Televízió által készített interjúban hallgathatja meg:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email