22_03_29_erdmost_nincskep

Így készülnek a visszatérésre a Gárdonyiban

22_03_29_erdmost_nincskep

Így készülnek a visszatérésre a Gárdonyiban

Április 19-én visszatérnek a diákok az általános iskolákba, míg a középiskolásoknak csak május 10-én indul újra a jelenléti oktatás, előtte azonban a végzősök még érettségiznek. Az Érd FM 101.3 Pintérné Bernyó Piroskát, a Gárdonyi intézményvezetőjét kérdezte az újranyitásról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ismert, az általános iskolások számára április 19-től, a középiskolásoknak pedig május 10-től indul újra a jelenléti oktatás az intézményekben. Mint Pintérné Bernyó Piroska, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője az Érd FM 101.3-nak elmondta, az elmúlt időszakban sokkal simábban és hatékonyabban zajlott az online oktatás, mint egy évvel ezelőtt. Ez egyrészt a pedagógusok lelkiismeretes munkájának köszönhető, másrészt annak, hogy a diákok is belejöttek az online oktatás gyakorlatába.

Április 19-től azonban az általános iskolások már visszatérhetnek a jelenléti oktatásra, mellyel kapcsolatban az intézményvezető azt mondta, szeptember óta három intézkedési tervük is van.

“Természetesen maximálisan törekszünk arra, hogy a járványügyi szabályozásokat betartsuk és betartassuk” – hangsúlyozta Pintérné Bernyó Piroska, kifejtve, az iskolában nem voltak tömeges megbetegedések, mindenki hordta a maszkot, tartotta a távolságot, emellett be van osztva, hogy szünetben melyik osztály hol lehet.

Kitért rá, ha a szülők úgy gondolják, kérhetik, hogy gyermekük otthonról tanulhasson tovább. Ilyen esetben viszont a szülők vállalják, hogy segítik a diákot, aki a tanároktól ugyanúgy megkapja a tananyagot. Ismertette, eddig mindössze két szülő jelezte, hogy gyermeke április 19. után is otthon marad.

Mint az intézményvezető beszámolt róla, ha a középiskolások május 10-én visszatérhetnek a jelenléti oktatásba, akkor a november 11. előtti órarend szerint jöhetnek.

Hozzátette, a tanév hátralévő részében a mögöttünk hagyott időszak ismeretanyagát kell megerősíteni a diákokban, hogy szeptembertől zökkenőmentesen tudjon folytatódni az oktatás.

A közelgő érettségi kapcsán Pintérné Bernyó Piroska emlékeztetett, március 8-ig kis csoportokban a diákok bejárhattak az iskolába, ahol bizonyos tárgyakból külön képzést kaptak. Bár a szigorú védelmi intézkedések időszaka alatt erre és próbaérettségire sem volt lehetőségük, ettől a héttől ismét tarthatnak kiscsoportos foglalkozásokat heti két alkalommal, melyeken maximum 10 fő vehet részt. Az intézményvezető ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a foglalkozáson való részvétel nem kötelező, hiszen a diákok otthon is gyakorolhatnak.

A szóbelik elmaradása kapcsán Pintérné Bernyó Piroska azt mondta, vegyes a fogadtatás, hiszen vannak olyan diákok, akik szóban, vannak, akik írásban tudják jobban kifejezni magukat.



 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email