22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is Yours Truly futás!

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is Yours Truly futás!

Bár idén is megtartják a finn kezdeményezésű Yours Truly futást, a járványhelyzet miatt mindenki egyénileg, a csoportosulást kerülve tehet kilométereket a „közösbe.”

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a Yours Truly érdi eseményét szervező futónagykövettől, Muk Andrástól megtudtuk, az idei futás „virtuális” lesz olyan értelemben, hogy mindenki saját magának futja le a kitűzött távot, csoportos rajt és futás nem lehet.

„Nem lesz bandázós jellege a Yours Truly futásnak, hanem mindenki saját magának futhatja le”

 – fogalmazott Muk András, futóberkekben ismert nevén Róka koma, a BSI érdi futónagykövete. Hozzátette, a hagyományosan futott útvonalat is kijelöli, de nem ragaszkodnak hozzá, hogy mindenki ezt az útvonalat teljesítse.

„Ez egy 25 kilométeres táv, ami Ófaluból, a Termáltól indul és a mellékutakon halad fel az Iparos utcáig, majd szintén mellékutakon az Alsóvölgyi úton keresztül jutunk vissza Ófaluba”

– ismertette az útvonalat a szervező, aki arról is beszélt, hogy idén is két fő útvonalat jelöltek ki, a 25 és az 50 kilométerest.

Muk András kitért arra is, hogy a csoportos futás hiányában lehet-e ennél rövidebb távot is teljesíteni.

„Most kevesebb lesz a 25 és 50 kilométert teljesítő. Hagyományosan 20-30 ember gyűlik össze a futásra és teljesítjük is a 25 kilométeres távot, néhányan résztávot futnak és öten-hatan futjuk le az 50 kilométeres távot”

– fogalmazott a futónagykövet. Hozzátette, miután nem lehet társaságban futni ezúttal ő sem futja le az 50 kilométert.

A finn kezdeményezésű Yours Truly futást rendszerint a versenyszezonon kívül, januárban és februárban rendezik meg egyre több településen, ahol a helyiek gyűjthetnek kilométereket városaiknak, hogy más országok és városok lakóival is összemérjék elhivatottságukat.

„A héten bármelyik nap el lehet kezdeni a 25 kilométeres kört, a szombat és a vasárnap lesz viszont a kiemelt nap, amikor jobban kommunikáljuk, ki, mikor futotta le a távot”

– mondta.

A Yours Truly futáshoz a facebookon lévő BSI Futónagykövet-ÉRD csoportba belépve csatlakozhatunk.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email