22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is bontsa a vonalat!

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is bontsa a vonalat!

A telefonos csalók trükkjeire szeretné felhívni a lakosság figyelmét az Érdi Rendőrkapitányság: vasárnap reggel nyolc óra és dél között több bevásárlóközpontban is szórólapokat osztanak majd. Sok idős válhat a trükkös csalók áldozatává. A bűnözők végrehajtónak is kiadhatják magukat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sajnos, mindennapos jelenséggé vált ez az új, nem csupán az egyedül élő időseket érintő bűnelkövetési módszer. Az elkövetők az esetek többségében telefonon keresik fel áldozataikat, de személyesen is megjelenhetnek.

Gyakori, hogy különféle szolgáltatók munkatársainak vagy hivatalos személynek adják ki magukat, és hihetőnek tűnő magyarázatokkal, kérésekkel (villanyóra, vízóra, gázóra leolvasása, túlfizetés intézése, stb.) próbálnak a sértett bizalmába férkőzni, bejutni a lakásba, vagy pénzváltás ürügyén nagyobb összegű készpénzt, illetve pénz átutalását kérik. Az is előfordul, hogy egy végrehajtóiroda nevében telefonálnak, és nagy összegű tartozás azonnali végrehajtásának elkerülése érdekében pénz átutalásra szólítják fel az illetőt. 

Ilyenkor egyet tehetünk: bontjuk a vonalat. Ha családtagra hivatkozva keresnek meg, azonnal vegyük fel a kapcsolatot az érintett hozzátartozóval, ellenőrizzük a hívás valóságtartalmát. Ne bízzunk meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben! Soha ne adjunk át pénzt vagy más értéket, ne utaljunk pénzösszeget idegenek számára!

Bűncselekmény gyanúja esetén hívjuk a rendőrséget az ingyenesen hívható 107 vagy 112 segélyhívó számon.

Bővebb tájékoztatást vasárnap kaphatnak olvasóink, a rendőrség ugyanis reggel nyolc és déli tizenkét óra között szórólapot oszt  Érden az Intersparban, a Stop-Shopban, a diósdi Intersparban, valamint a százhalombattai Spar parkolójában.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email