22_03_29_erdmost_nincskep

Ideiglenes járda épül a Tétényi úton

22_03_29_erdmost_nincskep

Ideiglenes járda épül a Tétényi úton

Amint befejeződnek a munkálatok a Papi földeken és a vasútépítésnél, aszfaltot és járdát kap a Tétényi utca. Addig is ideiglenesen rendbe hozzák ezt a területet: a földes úttestről már letolták a saras felső réteget, jelenleg pedig a murvás járda kialakítása történik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Tétényi úton sokan járnak autóval és gyalog is: erre közelíthető meg a Bányalég utcai buszmegálló, illetve a tétényligeti vasútállomás. Itt közlekednek azok a nehézgépjárművek is, amelyek a záportározónál, illetve a vasútépítésnél dolgoznak – emiatt aztán a földes út állapota nagyon leromlott. Mint Kopor Tihamér Fidesz–KDNP-s képviselő elmondta, az utca rendbetételére nagyon nagy szükség volt.

Miután letolták a felső, saras réteget, hozzákezdtek egy ideiglenes, murvás járda kialakításának, az épülő Városliget kerítése mentén. Azért itt, mert így ezt a murvás részt a gépkocsiforgalom nem terheli  – tette hozzá a képviselő, hangsúlyozva: az ideiglenes járda kialakítása eredetileg nem tartozott a záportározó projektjéhez, hiszen itt pár hónap múlva sokkal komolyabb beruházás kezdődik: aszfaltozás és rendes járda kialakítása. Ezt azonban megvárni nem lehetett. És bár sok utánajárást igényelt, és a polgármester úr támogatását is igénybe kellett venni, végül sikerült a megoldást találni: a kivitelező kigazdálkodta az ideiglenes járda költségét – mondta Kopor Tihamér.

A járda a Bányalég utcától a Zala utcáig tart majd; a munkálatok várhatóan még a héten befejeződnek. A Tétényi út aszfaltozása, és a végleges járda kiépítése pedig akkor kezdődhet el, ha a Papi földeken zajló építkezésnek, valamint a vasútfelújításnak is vége, és nem terhelik már az úttestet a nehézgépjárművek.

– Nagyon örülünk, hogy rendbehozzák a Tétényi utcát. Teljesen lehetetlen volt már itt közlekedni, nemcsak gyalog, hanem autóval is. Már ott tartottam, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulok, olyannyira ellehetetlenítették az életünket – mondta egy környékbeli lakos, hozzátéve: mivel az egyik érdligeti vonatállomást lezárták a pályaépítés miatt, kénytelenek Tétényligetről bejárni a fővárosba, így a Tétényi utat kell használniuk a gyalogosoknak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email