22_03_29_erdmost_nincskep

Hova tűnt az ebédpénz?

22_03_29_erdmost_nincskep

Hova tűnt az ebédpénz?

Az önkormányzat hónapok óta nem fizet a közétkeztetésért – jelentette ki sajtótájékoztatóján egy blogbejegyzésre hivatkozva T. Mészáros András, feltéve a kérdést: mi lesz, ha leállítják a szolgáltatást? A polgármester közölte: az ellátás nincs veszélyben, a napokban megállapodnak a közétkeztetővel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

T. Mészáros András, az Érdi Fidesz elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján egy blogbejegyzést idézett, ami szerint az önkormányzat hónapok óta nem fizet a helyi közétkeztetéssel megbízott cégnek. Feltette a kérdést: mire használta az önkormányzat az e célra kapott állami normatív támogatást, illetve a szülők befizetéseit? Mit tervez az önkormányzat, ha a közétkeztető leállítja a szolgáltatást?

 

Csőzik László csütörtök este közösségi oldalán részletesen ismertette a közétkeztetési szolgáltatást nyújtó vállalkozás és az önkormányzat közötti jogvitát amely – hangsúlyozta –  ha minden jól megy, néhány napon belül megállapodással végződhet. „Jogi képviselőink az elmúlt hetekben több alkalommal személyes egyeztettek a cég vezetőivel annak érdekében, hogy (1) a szolgáltatás folytonossága biztosított legyen; (2) a szolgáltatás igénybevételével összefüggő szerződéses viszonyok jogszerűen rendeződjenek; (3) a szolgáltatások és ellenszolgáltatások jogszerű módon teljesítésre kerüljenek és (4) az önkormányzat által kezelt közpénzek felhasználása szabályszerűen történjen.” (…) „A megrendelői oldal több alkalommal – írásban és szóban – kifejezte megállapodási szándékát, ami egyelőre nem vezetett eredményre. Holnap délelőtt ismét tárgyalunk, és remélhetőleg kompromisszumra jutunk. A közétkeztetés biztosítása folyamatos, az ellátás a jogvita felszínre kerülése óta egyetlen percre sem került veszélybe, erre fokozottan ügyelt mindkét fél” – hangsúlyozta a polgármester.

T. Mészáros András sajtótájékoztatóján beszélt még az országos gazdasági helyzetről, a koronavírus által okozott járvánnyal kapcsolatos akciótervről, és arról is, hogy a hatóságok felkészültek a fokozódó migrációs nyomásra. Felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy március 31-ig lehet beváltani a rezsiutalványokat. A volt városvezető elmondta, hogy 2050-re klímasemleges gazdaságú országgá lehet tenni Magyarországot, de ez nem lesz ingyen.