22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőtől nem csak ügyelet lesz az ovikban és bölcsikben

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőtől nem csak ügyelet lesz az ovikban és bölcsikben

Maruzsa Zoltán szerda délutáni bejelentése, majd a kormányhatározat megjelenése után két munkanapja volt arra az óvodáknak és bölcsődéknek, hogy felkészüljenek a teljes újranyitásra. Szűcs Gábor alpolgármestert kérdeztük arról, hogyan sikerült ez az érdi óvodáknak és bölcsődéknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az alpolgármester elmondta, hogy az intézmények a szerdai bejelentést követően már csütörtökön tájékoztatták a fejleményekről a szülőket a szokásos kommunikációs csatornákon (telefonon, e-mailen, a szülői munka közösségen keresztül). 

Az önkormányzat fenntartóként mindeközben eleget tett a Nemzeti Népegészségügyi Központ minden ajánlásának az egészségügyi óvintézkedések tekintetében: „Mindent megtettünk azért, hogy a lehető legbiztonságosabban tudjuk megnyitni az óvodákat és bölcsődéket hétfőn”, hangsúlyozta az alpolgármester, aki ismertette, hogy már megtörténtek a Legionella baktérium elleni vízkezelések és az épületek belső tereinek fertőtlenítései. A hétvégén az ÉKFI munkatársai végzik majd az óvodai játszóeszközök fertőtlenítését és a homokozókban a homok cseréjét. A munkálatokat és az újranyitási folyamatot Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője és a kormány ajánlásai alapján végezték el, hangsúlyozta az alpolgármester. „Így a gyermekek, a szülők és nem utolsó sorban a dolgozók védelmében minden intézkedést megtettünk.”

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy ha a szülők még nem akarják óvodába adni a gyereküket, mert a veszélyhelyzetet még nem vonták vissza, de aggódnak, hogy a hiányzások miatt elesnek a családi pótléktól, akkor egy nyilatkozatot kell kitölteniük az óvodákban, amivel igazolni tudják a gyermek távollétét. Szűcs Gábor azt kéri a szülőktől, hogy ezzel kapcsolatban is és minden óvodával és bölcsődével kapcsolatos kérdéssel bizalommal forduljanak az óvodák és bölcsődék pedagógusai és vezetői felé.


A bölcsődékbe és óvodákba természetesen csak egészséges gyermeket lehet vinni. A szülőknek kötelező szájmaszkot viselniük az intézményekben és a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt kell használniuk be- és kilépéskor is. 

Az általunk megkérdezett tíz szülőből egyébként hét még nem viszi óvodába hétfőn a gyermekét. Volt, aki azzal indokolta, hogy még nem vonták vissza a veszélyhelyzetet, és nem érzi felelősségteljes döntésnek, hogy nagy létszámú közösségbe engedje a lányát. Volt, aki az óvónőket félti a megbetegedéstől és volt olyan is, aki a nyári szünet előtt pár héttel már feleslegesnek tartja óvodába adni a gyermekét.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email