22_03_29_erdmost_nincskep

Gyűlik a pénz az autista gyermekek táborára

22_03_29_erdmost_nincskep

Gyűlik a pénz az autista gyermekek táborára

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület vezetőjével beszélgetett Szabó Beáta, az ÉrdFm 101.3 Zónázó című műsorában. Szóba került a Civil Licit, melyen áprilisban nekik gyűjtenek, szó esett a hamarosan használható Segítőkártyáról és beszélgettek arról az elismerésről is, melyet a napokban vehettek át.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Tudatos felkészüléssel az autista emberekért” elnevezésű elismerést kapott a Szikra Tehetséggondozó Egyesület. Zádori Heni elmondta, hogy ez a díjjal, azokat a szerveztek és intézményeket ismerik el, amelyek elkötelezettek az autista gyermekek iránt. „Azért kaptuk, mert ingyenesen biztosítottunk Érden az autizmussal kapcsolatos információkat, beszámolókat, továbbképzéseket azok számára, akik erre nyitottak voltak.”

Szó esett a városi Segítőkártyáról is, mely a fogyatékkal élő gyerekeknek, felnőtteknek, illetve a sajátos nevelési igényű gyerekeknek nyújt majd bizonyos kedvezményeket. Ezzel a kártyával az érintettek bizonyos előnyöket élveznek majd ők, például a postán vagy egyéb helyen nem kell végigvárniuk a sort. Az első kártyák hamarosan elkészülnek és kézhez kaphatják az azt igénylők.

Zajlik a Civil Licit is, melynek áprilisban a Szikra Tehetséggondozó egyesület a kedvezményezettje. A Szikra az autista gyermekek nyári táboroztatására gyűjt. Jelen pillanatban 800.0000 Ft körüli pénz gyűlt össze, a cél 1.800.000 Ft, ennyibe kerül körülbelül a hatvan gyermek táboroztatása. A Civil Licit még az elején tart, de már érkeztek a felajánlások, és biztos, hogy hozzájárul majd az ott gyűjtött összeg ahhoz, hogy meg tudják szervezni a tábort, melyet július végére, augusztus elejére terveznek.

Aki másképp szeretne segíteni, az az adjukossze.hu internetes portálon teheti meg, de akár közvetlenül is utalhatnak pénzt az egyesület számlájára.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email