22_03_29_erdmost_nincskep

Fontos ügyet akar képviselni a III. Pest Megye Szépe verseny győztese

22_03_29_erdmost_nincskep

Fontos ügyet akar képviselni a III. Pest Megye Szépe verseny győztese

A 22 éves szigethalmi Csanálosi-Siklós Vivien fejére került a korona a III. Pest Megye Szépe döntőjén szombat este. A korábban a TV2-nél, egy éve pedig a Hír TV-nél szerkesztőként dolgozó hölgy szépségkirálynőként a nők figyelmét szeretné felhívni a szűrővizsgálatok fontosságára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tizenöt döntős előbb famersortban és pólóban, majd nép motívumokkal díszített alkalmi ruhában, végül pedig estélyiben vonult végig a színpadon – utóbbi kört már Éliás Gyula Jr. éneklésére tették meg, aki táncba is vitte – persze csak egy rövid idő erejéig  – az egyik döntős hölgyet (aki történetesen később udvarhölgy lett, de valószínűleg nem ezért a produkcióért). A döntősökről bemutatkozó kisfilm is készült, amiben mindenki elmondta magáról, hogy kicsoda, micsoda, honnan jött, és miért indult a versenyen. A legtöbben úgy fogalmaztak, hogy azért neveztek, mert szeretnék, ha büszke lenne rájuk a családjuk. Volt olyan induló is, aki már másfél évtizede, azaz 7 éves kora óta vonul végig különböző szépségversenyek különböző színpadain, ő nagyon rutinosan a beszéde végén még hozzátette az ilyenkor szokásos jelszót: „világbéke”. Aztán voltak olyanok is, akik az önbizalmukat akarták erősíteni, mert szerintük egy nőnek az a legfontosabb értéke. 

A zsűri végül Csanálosi-Siklós Vivient választotta meg királynőnek, aki azt mondta el magáról, arra szeretné használni a koronával jött hírnevet és népszerűséget, hogy a női betegségek szűrővizsgálatainak fontossága mellett kampányoljon.

– Rengeteg olyan női betegség van, amire nem hívják fel eléggé a nők figyelmét: gondolok itt a méhnyakrákra, a mellrákra vagy akár az endometriózisra. Pedig ezek esetében is a legfontosabb az, hogy szűrővizsgálaton minél előbb felderítsék a bajt, és megkezdjék a kezelést. Én azt szeretném elérni, hogy a nők igenis a családjukkal tölthessék az idejüket, ne pedig a kórházakban – mondta el Siklós Vivien. A III. Pest Megye Szépe királynője korábban indult a Magyarország Szépén is, de saját bevallása szerint, az nem az ő útja volt. Családja vette rá, hogy ne adja fel, és jelentkezzen egy másik, történetesen a Pest Megye Szépe versenyre, ahol jól érezte magát az első perctől kezdve, és nem feszengett. A koronának nagyon örül, azért is, mert egyszer majd a gyerekeinek elmesélheti, hogy bátor volt, bele mert vágni, és elérte az álmát. 

Vivien első udvarhölgyének a 23 éves Szemelveisz Nikolettet (Dunakesziről) választotta a zsűri, második udvarhölgyének pedig Dudás Patríciát, a 21 éves, budapesti modellt és táncost, aki örül, hogy immáron nem volt kizáró ok a nevezésnél a tetoválás, és így indulhatott a versenyen.

A legtöbb közönségszavatot a budapesti Szilágyi Cintia kapta. Őt követte az Abonyból érkező Kállai Dorottya. Harmadik lett ebben a kategóriában a 21 éves, gödi Fodor Réka, aki azért boldog a győzelme miatt, mert ezzel egyszerre két sztereotípiával tud leszámolni. Nevezetesen azzal, hogy a szépség és a műveltség kizárja egymást (neki két idegennyelvből is van középfokú nyelvvizsgája, és további kettőből akar szerezni). Másrészt pedig azzal, hogy sebészeti beavatkozás nélkül, a maga természetességében is lehet valaki szép.

A szépségek között ezúttal nem volt érdi,de a zsűriben az előző két verseny szépségkirálynői: Kis Korinna és Kerepesi Réka is helyet foglaltak. Sőt, Korinna már a döntősök felkészülését is figyelemmel kísérte, és próbálta hasznos tanácsokkal, saját tapasztalataival segíteni őket. Szerinte ilyenkor a legfontosabb, hogy adják saját magukat a hölgyek a színpadon, amit a győztesek kétségtelenül meg is fogadtak. Aki most,itt nem kapott koronát, ha kicsit csalódottan is, de nem üres kézzel távozott, hiszen a döntősök, saját bevallásuk szerint, nagyon jól összekovácsolódtak, és a szépségversenyen túlmutató barátságok is köttettek köztük.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email