22_03_29_erdmost_nincskep

Fontos, sok nőt érintő probléma, mégis ciki róla beszélni

22_03_29_erdmost_nincskep

Fontos, sok nőt érintő probléma, mégis ciki róla beszélni

A lányok ötöde, a nők közel harmada nem tudja megengedni magának a megfelelő intim higiénés termékek megvásárlását, amivel át tudják vészelni a menstruációt, ezért ők havonta néhány napra kiesnek a mindennapi életből. De mit lehet tenni a menstruációs szegénység ellen?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Gecse-Simon Orsolya, az Érdi Szociális Gondozó Központ igazgatóhelyettese az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában elmondta, minden ötödik lány és a nők 30%-a menstruációs szegénységben szenved, azaz nem tud megfelelő intim higiénés termékeket vásárolni magának, hiszen egy menstruációs ciklus alatt három-ötezer forintot is költeniük kell rá.

„Kellő intim higiénés termék hiányában ezek a nők havonta néhány napra kiesnek a mindennapi életből” – magyarázza Gecse-Simon Orsolya, aki szerint a probléma egyrészt azért súlyos, mert a menstruáció alatt a nők nem tudnak dolgozni, iskolába járni vagy sportolni.

Hozzátette, az adatokat torzítja a problémát övező tabusítás, hiszen számos esetről még az iskolákban sem tudnak a tanárok, mert a fiatalok szégyellnek beszélni róla.

Gecse-Simon Orsolya szerint bár a menstruáció egy természetes biológiai folyamat, de még a családokban sem természetes erről beszélgetni. Épp ezért a probléma kulcsa, ha minél elfogadóbban beszélünk ezekről a dolgokról.

Megoldásként a Szociális Gondozó Központ az iskolai szociális munkások segítségét kéri, hogy ők az iskolákban beszéljenek a gyermekekkel a menstruációról.


A női higiéniai segítő csomagot március 8-ig adhatja le az érdi Szociális Gondozó Központban. Érd, Emma u. 7.-ben munkanapokon 9:00 – 14:00 óra között. Ha nem megfelelő az időpont, az egyeztetéshez hívja a 06-23 520-362-es számot.

A kampányhoz IDE KATTINTVA tud csatlakozni!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email