22_03_29_erdmost_nincskep

Fókuszban a közlekedés védtelen szereplői

22_03_29_erdmost_nincskep

Fókuszban a közlekedés védtelen szereplői

A kijelölt gyalogos átkelőhelyeken, azaz a zebrákon ellenőrzi a KRESZ szabályok betartását a rendőrség kedden Érden. Az akció célja, hogy felhívja a közlekedők figyelmét rá: a gyalogosok védtelen helyzetben vannak, ezért fokozottan figyeljünk rájuk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A KRESZ borzasztó egyszerűen fogalmaz: a kijelölt gyalogos átkelőhelyen a gyalogosoknak van elsőbbsége, ami viszont módosul, ha megkülönböztetett jelzésű jármű érkezik – nyilatkozta Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője az Érd TV kérdésére. – A gépjárművezetőknek fokozott óvatossággal és olyan mérsékelt sebességgel kell megközelíteniük a kijelölt gyalogos átkelőhelyet, hogy meg tudjanak állni, ha kell.

Tavaly az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén két esetben történt halálos kimenetelű gyalogos gázolás, ráadásul egyiküket éppen egy zebrán ütötték el Százhalombattán, tette hozzá a rendőr alezredes.

A gyalogosok védtelen helyzetben vannak, majdhogynem elkerülhetetlen a személyi sérülés egy baleset esetén, épp ezért a rendőrségi akció célja az, hogy felhívják a figyelmet rá: fokozottan figyeljünk rájuk és legyünk toleránsak velük. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email