22_03_29_erdmost_nincskep

Festők az iskolában: megnyílt az Érdi Művésztelep

22_03_29_erdmost_nincskep

Festők az iskolában: megnyílt az Érdi Művésztelep

Hétfőtől – július 15– festés lesz a Bolyai iskolában. No, nem iparosok ragadnak ecsetet, hogy a falak megtisztuljanak, hanem a XI. Érdi Művésztelepen résztvevő alkotók költöznek az osztályokba, hogy két héten át műteremként használják azokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Második évtizedébe lép idén az érdi alkotótábor, aminek életben maradásában korántsem lehettek biztosak, mondta T, Mészáros András polgármester, amikor azt Kéri Mihály festőművésszel megálmodták és először megszervezték. Mára viszont egy jobbára stabil tagsággal, igazi alkotóközösséggel büszkélkedhetnek, a művészek évről évre várják a lehetőséget, hogy újra jöhessenek Érdre. A művésztelep az egy évtized alatt rangot vívott ki az ország hasonló kezdeményezései között, szerepeltek néhány éve a Műcsarnokban az alkotótáborok seregszemléjén, az Új Művészet című folyóirat rendszeresen beszámol az itt folyó munkáról, és figyelemmel kíséri tagok művészetének alakulását.

A résztvevők az ország különböző pontjaitól érkeznek, a csapat mintegy fele Érden élő alkotó – Eőry Emil, Hudák Mariann, Karsch Manfred, Kéri Miháhy (művészeti vezető). Kovács Johanna –, de a többiek is – Aknay János, Csetneki József, Fritz Rautner, Kalocsai Enikő, Puha Ferenc, Székács Zoltán, Wrobel Péter– úgy érzik, hogy hazajönnek a városba.

Az idei megnyitón a résztvevők megrendülten emlékeztek Sz. Varga Ágnesre, Kabóra, Munkácsy-díjas grafikusművészre, alapító tagra, aki váratlan, tragikus halála miatt már nem vehet részt a művésztelep munkájában.
Az alkotókkal és a két hét alatt készült művekkel – amelyekből egyet mindenki a városnak ajándékoz – a művészetkedvelő közönség is megismerkedhet a július 26-ára meghirdetett telepzáró műterem-látogatáson a Bolyai iskolában.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email