22_03_29_erdmost_nincskep

Férfi kosár: hiába kezdett jól a foghíjas VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Férfi kosár: hiába kezdett jól a foghíjas VMG

Tartalékosan, mindössze hét játékossal állt ki az új év első meccsére a VMG DSE férfi kosárlabda csapata. A PSK-Csepel elleni találkozón még Valaczkay Gábor vezetőedző is pályára lépett, ám az érdiek a jó játék ellenére is 75-57-es vereséget szenvedtek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csepelen kezdte az új évet a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 11. fordulójában a VMG DSE. Az ősszel edzés nélkül három győzelmet és öt vereséget felmutató érdiek a PSK-Csepel ellen mindössze hét játékossal tudtak kiállni, közülük pedig az idei szezonban elméletileg csak vezetőedzőként tevékenykedő Valaczkay Gábor is reaktiválta magát.

Ennek ellenére is szoros mérkőzésre volt kilátás, hiszen a csepeliek mindössze negyedik meccsüket játszották, ezelőtt egy győzelemmel és két vereséggel álltak.

Az erősen tartalékos vendégek jól kezdtek, az első félidőben mindössze 26 pontot engedtek és hatpontos előnnyel fordultak (26-32). A harmadik negyed is jól indult érdi szempontból, de néhány eltékozolt lehetőség után a Csepel fordított. Ezt a felvonást 28-12-re nyerte meg az elfáradó vendégek ellen, akik végül 75-57-es vereséget szenvedtek.

“Jól játszottunk, az első félidőben csupán 26 pontot kaptunk, kidolgoztunk tízpontos előnyt is. A második félidőt egy hárompontossal kezdtük és kilencpontos előnyünknél három tiszta emberelőnyös helyzetet rontottunk. Ott megtörhettük volna a hazaiakat, ezután kiegyenlítettek, a mi támadásaink egyénieskedésbe mentek át, és a védekezést sem bírtuk már erővel”

– értékelte a mérkőzést Valaczkay Gábor, hozzátéve, betegségek, egyéb elfoglaltságok miatt rövid kispaddal álltak ki, jó hír azonban, hogy a csapat elkezdheti az edzéseket a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában, majd január 16-án, 16 órakor már itt fogadja a Pilis Basketet.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 11. forduló
PSK Csepel-VMG DSE 75-57 (13-17, 13-15, 28-12, 21-13)
A VMG DSE pontszerzői: Kerényi 12/3, Valaczkay 10/3, Takács Á. 8, Nyitrai 7/3, Naser 7/3, Miháczi 7, Kis-Molnár 6/6

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email