Felhívás városi kitüntetések adományozásához

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata az általa adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 7/2017. (II.27.) önkormányzati rendelet alapján városi elismeréseket adományoz. Az alábbi elismerésekre tehető javaslat.

 

Érd Közneveléséért Díj

Az Érd Közneveléséért Díj azoknak a személyeknek és alkotó pedagógus közösségeknek adományozható, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai és intézeti oktató-nevelő munka és tehetséggondozás területén, illetve magas fokú pedagógiai és szakmai felkészültségük alapján élen járnak az újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában.

Érd Egészségügyéért Díj

Érd Egészségügyéért Díj adományozható a város egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő tevékenységet végző orvosnak, gyógyszerésznek, ápoló- és kisegítő személyzetnek, valamint példaértékű munkát végző közösségnek.

Érd Város Szociális munkájáért Díj

Érd Város Szociális Munkájáért Díj adományozható a város szociális ellátása érdekében végzett példaértékű munkát, valamint az elesettek gondozásában kifejtett kiemelkedő tevékenységet végző személyek, közösségek részére.

Év Családja Díj

Az Év Családja Díj annak az Érden élő családnak adományozható, amelynek tagjai mindennapi életükkel, munkálkodásukkal, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, családtagjaik gondozásával, közéleti szerepvállalásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé.

Érdi Sport Díj

Érdi Sport Díj adományozható a város érdekében kifejtett kiemelkedő sportmunkáért, vagy nemzetközi sport teljesítményért azoknak a személyeknek, vagy csapatoknak, akik a mérhető teljesítmény mellett magatartásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé.

Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díj

Az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díj adományozható mindazoknak a személyeknek és közösségeknek, akik Érd Város közbiztonsága és tűzbiztonsága fejlesztésének érdekében kiemelkedő munkát folytattak, valamint megelőző és nevelő tevékenységükkel hozzájárultak a város közbiztonságának és tűzvédelmének fokozásához.  

Év Rendőre Díj

Az Év Rendőre Díj adományozható az Érdi Rendőrkapitányságnál szolgálati jogviszonyban álló mindazon rendőröknek, akik kiemelkedő munkájukkal jelentős szerepet játszottak Érd Megyei Jogú Város közbiztonsági helyzetének javításában, a bűncselekmények megelőzésében, megakadályozásában, az elkövetők elfogásában, illetve rendezvények biztosításában.

Érdi Közszolgálati Díj

Érdi Közszolgálati Díj adományozható azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik a város közéletében köztisztviselői, vagy közalkalmazotti szolgálatában hosszú időn át kiemelkedő munkát végeztek, vagy valamely jelentős szellemi alkotással járultak hozzá a közszolgálat színvonalának emeléséhez, s ezzel általános elismerést vívtak ki az ügyfelek és a szolgáltatást igénybe vevők körében.

Érdi Építészeti Nívódíj

Érdi Építészeti Nívódíj azoknak a tervezőknek adományozható, akik városépítészeti alkotásukkal közreműködtek az épített környezet alakításában, hozzájárultak a városban létesült épületek építészeti színvonalának emeléséhez.

Érd Diákságáért Díj

Az Érd Diákságáért Díj azoknak a személyeknek vagy közösségeknek adományozható, akik az adott évben a legtöbbet tették az érdi diákok közösségéért.

A díjazottak személyére, a díjazandó közösségre bárki javaslatot tehet, aki a javasolt személy vagy közösség tevékenységét közvetlenül ismeri. A javaslatokat indoklással, írásban kell megtenni.

A díjak adományozására Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 7/2017. (II.27.) önkormányzati rendelet vonatkozó előírásai az irányadók.

A javaslatokat postai úton Dr. Csőzik László polgármesternek címezve, a Polgármesteri Hivatal címére kérjük benyújtani (2030 Érd, Alsó u. 1.).

Benyújtási határidő: 2020. június 30.

Dr. Csőzik László

                               polgármester

 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs