22_03_29_erdmost_nincskep

Falusi Ferenc visszalép törvénysértés miatt

22_03_29_erdmost_nincskep

Falusi Ferenc visszalép törvénysértés miatt

A Helyi Választási Bizottság megállapította a törvénysértést a Csőzik Lászlót támogató balliberális ellenzék jelöltje, Falusi Ferenc ellen, aki Diósdon is indult jelöltként. Falusi lapunknak azt nyilatkozta, visszalép az érdi jelöltségtől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Törvénysértő a Csőzik Lászlót támogató balliberális ellenzék érdi kompenzációs listája, amelynek egyik tagja egy másik településen független önkormányzati képviselőjelöltként indul” – számolt be róla az erdioldal.hu. Mint írják, a Helyi Választási Bizottság ülésén megállapították a törvénysértést, és a jelölő szervezetet, illetve Falusi Ferenc jelöltet a további jogsértéstől eltiltották. 

Ezzel kapcsolatban kerestük Dr. Csigi Zsoltot, a Helyi Választási Bizottság elnökét, aki lapunknak elmondta, hogy a HVB nyilvántartásba vette a kompenzációs listát, amit az LMP-JOBBIK-DK-MSZP-CÉL-MOMENTUM-MINDENKI MAGYARORSZÁGA-PÁRBESZÉD-MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT közös jelölőszervezet állított össze és amelyen Falusi Ferenc is szerepelt.

– A törvény kategorikusan kijelenti azt, hogy jelölt csak egy területen lehet jelölt. Ez ellen irányult a kifogás, a kifogástevő azt kérte, hogy a kompenzációs listát a Helyi Választási Bizottság semmisítse meg, törvénysértő mivoltára tekintettel. A HVB a törvénysértésnek helyt adott, ám a kompenzációs lista megsemmisítését elutasította, ugyanis nincs törvényi felhatalmazás arra, hogy a saját jogerős határozatát saját hatáskörben megsemmisítse. A HVB mind a jelölő szervezetet, mind Falusi Ferenc jelöltet eltiltotta a további jogsértéstől – nyilatkozta lapunknak Dr. Csigi Zsolt.

Mint mondta, azt, hogy bűncselekmény történt-e, jelenleg már az Érdi Rendőrkapitányság nyomozóhatósága vizsgálja. A jelölőszervezet és a jelölt a Helyi Választási Bizottsághoz szeptember 13-án, 16 óráig nyújthat be fellebbezést.

– Érden erre még konkrét példa nem történt. Amikor a HVB a határozatot meghozta, akkor Falusi Ferencet Diósdon nyilvántartásba vették, ám az még nem volt jogerős. A határozatot szeptember 11-én eljuttattuk mind a jelölőszervezethez, mind Falusi Ferenc jelölthöz – tette hozzá Dr. Csigi Zsolt.

Kerestük az ügyben Dr. Csőzik Lászlót, a jelölőszervezet polgármester-jelöltjét. Kérdésünkre elmondta, hogy a határozatot megkapta, miután azt megvizsgálta, csütörtökön reagál a történtekre, nyilatkozatával frissítjük cikkünket.

Falusi Ferenc képviselő-jelöltet is kerestük az ügyben, aki lapunknak elmondta, hogy csütörtökön reggel 8 órakor a Helyi Választási Bizottságnak jelzi, hogy visszalép az érdi jelöltségtől.

– Már felkerestem a diósdi önkormányzatot és a reagálásunk a következő: az érdi listáról visszalépek, ugyanis valamelyikről le kell mondanom. Az érdi listán nincs esélyem bejutni, így holnap reggel 8 órakor felkeresem az érdi Helyi Választási Bizottságot és visszalépek. A diósdi jelöltségnél maradok, a 8-as számú választókerületben indulok Diósdon. Jóhiszeműen jelöltettem magam mindkét településen, a jogszabályt nem ismertem, ez áll a háttérben – nyilatkozta lapunknak Falusi Ferenc.

Értesüléseink szerint a napokban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Érden járt, Falusi Ferenc ingatlanán és kampányrendezvényt tartott. Ezzel kapcsolatban Falusi Ferenc először úgy reagált, hogy ő nem volt jelen az eseményen, nem tudott arról. Majd később azt nyilatkozta, hogy „Gyurcsány Ferenc gyerekekkel találkozott, nem kampányrendezvény volt”. 
 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email