22_03_29_erdmost_nincskep

„Ezt a bizalmat alaptőkeként lehet kezelni”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Ezt a bizalmat alaptőkeként lehet kezelni”

Mint ismert, 5586 vokssal, a szavazatok 60,79%-át begyűjtve a DK jelöltje, a Jobbik, a Liberálisok és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatottja Dr. Bősz Anett nyerte az ellenzéki előválasztást Pest megye 1. számú választókörzetében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az országgyűlési képviselő-jelölt az Érd FM 101.3-nak beszélt a sikerről és a következő időszak feladatairól.

„Alapvetően nem határoztam meg magamnak – és ezt az érdi vitában el is mondtam –, hogy hány százalékot szeretnék elérni. Azt mindenképp elhatároztam, hogy szeretném megnyerni ezt az előválasztási fordulót és aztán közös ellenzéki jelöltként szembeszállni Aradszki Andrással jövő tavasszal. Abban bízom – és voltak is erre jelzések más csapatból –, hogy szívesen dolgoznak együtt velem és az én csapataimmal a következő időszakban. Most a közös célt kell szem előtt tartani, nem az én céljaimat, úgyhogy abban bízom, hogy lépésről lépésre el tudunk jutni a kormányváltásig”

– fogalmazott Dr. Bősz Anett, az ellenzéki előválasztás Pest megyei 1. számú választókerületének győztese, a DK jelöltje.

Elmondta, a győzelme köszönhető a Demokratikus Koalíciónak nagy erejének, illetve annak, hogy munkáját 2013-ban kezdte és ezalatt szerzett ismertséget, a felmérések szerint népszerűségi adatai is jók voltak ebben a körzetben.

Az országgyűlési képviselő-jelölt szerint az agglomeráció éppúgy hasonlít Budapestre, mint a vidéki nagytelepülésekre.

„Budapest, a megyei jogú városok és a nagyobb települések vidéken alapvetően már szociokulturálisan és politikailag hasonlatosak lettek ahhoz a politikai közösséghez, amit én képviselek. Szerintem több faktorból tevődött össze, hogy sikerült ez a győzelem.

Abban reménykedem, hogy ezt a bizalmat alaptőkeként lehet kezelni és a nagy kampányban a legnagyobb munkabefektetés alapköveként kell tekinteni rá”

– húzta alá.

 

Arra a kérdésre, hogy látja, legyőzhető-e a Fidesz, dr. Bősz Anett úgy fogalmazott, sok hitelességi kérdés merült fel az elmúlt időszakban, főleg 2019 októbere óta, amikor számos településen a demokrata ellenzéki összefogás át tudta venni a vezetést.

„Ez azért nagyon fontos, mert közel hárommillió honfitársunk él olyan településen, amelyet ellenzéki vagy független polgármester vezet, aki nem kötődik a kormánypártokhoz. Amikor ők mondanak valamit a saját településükről vagy a világról, akkor az emberek máshogyan találkoznak velük, mint amikor egyértelműen narancssárga volt az ország térképe. Akkor nagyon sok helyi médium volt a helyi Fidesz kezében és nagyon sokszor egy torz képet mutattak be a választóknak, amelyet nehéz volt az ellenzéki pozícióból felülírni, mert a médiatér nem engedte. Most ez más, most látják az emberek, hogy nem omlottak össze a települések, ahol ellenzéki polgármester van. Sőt, inkább azt tapasztalják, hogy a koronavírus-járvány miatt, illetve sok esetben a kormány szándékai miatt a költségek és a bevételi források megcsappanása ellenére is működnek a közszolgáltatások. Egyébként nem kell tartani attól a vezetéstől, amely az adott települést vezeti, ez szerintem nagyon fontos különbség az elmúlt tizenegyéves tapasztalatainkhoz képest, amikor nem csak az volt jellemző hazánkra, hogy a Fidesz kétharmados többséggel uralta a Parlamentet, hanem az is, hogy az önkormányzatok többségét kormánypárti polgármester vezette. Szerintem ez volt nagy fordulópont és jelen pillanatban inkább már hitelességi kérdéssé vált, hogy kinek hisznek az emberek és kinek nem. Most meg tudunk mutatni egy konstruktív ellenzéki arcot, mert mi a központi ellenzéki egyeztetési folyamatokban elkezdtük kidolgozni a közös programot, de ez egy tervezet. Viszont akik már ott ülnek a polgármesteri székekben, illetve testületi többséget birtokolnak, meg tudták mutatni, hogy cselekvő politikusok és el fogják hinni az emberek, hogy ők is cselekvő politikusok. Nem fanyalgók, ahogy a Fidesz és a KDNP minket rendre bélyegez, hanem igenis valakik, akiknek van egy képük arról, mit kezdenének ezzel az országgal, a saját településükkel, régiójukkal. Ez nagyon fontos fordulópont, szerintem így lehet eljutni a kormányváltásig”

– fogalmazott Dr. Bősz Anett.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselő-jelöltje szerint nagyon fontos, hogy ebben a végletekig eldurvult politikai hisztériakeltéses időszakban az emberek vágynak egy higgadt hangra, amely szeret körülnézni, mielőtt elindul valamerre, de el tud indulni, meg tudja fogalmazni, szerinte merre van az előre.

„Én ezt az irányt szeretném továbbvinni. Úgy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, az érdi és környékbeli polgárok is nyitottak voltak erre”

– zárta szavait dr. Bősz Anett.

Az Országos Előválasztási Bizottság megállapította a Pest megye 1. számú választókerületében született eredményt (forrás: https://www.facebook.com/elovalasztashivatalos2021)
Összes résztvevő: 9419
Összes személyesen résztvevő: 7746
Összes online résztvevő: 1673
Összes érvénytelen szavazat: 309
Összes képviselőjelölti érvényes szavazat: 9189
Összes képviselőjelölti személyes érvényes szavazat: 7559

Képviselőjelölti eredmények:
1. Dr. Bősz Anett (DK-Jobbik-Liberálisok-MMM)

Dr. Bősz Anett képviselőjelöltre leadott összes szavazat: 5586 (60,79%)
Dr. Bősz Anett képviselőjelöltre leadott személyes szavazatok: 4742 (62,73%)
Dr. Bősz Anett képviselőjelöltre leadott online szavazatok: 844 (51,78%)
2. Tetlák Örs (LMP-ÚVNP-ÚK)
Tetlák Örs képviselőjelöltre leadott összes szavazat: 1956 (21,29%)
Tetlák Örs képviselőjelöltre leadott személyes szavazatok: 1591 (21,05%)
Tetlák Örs képviselőjelöltre leadott online szavazatok: 365 (22,39%)
3. Ollero Marco (Momentum-MSZP-Párbeszéd)
Ollero Marco képviselőjelöltre leadott összes szavazat: 1647 (17,92%)
Ollero Marco Irén képviselőjelöltre leadott személyes szavazatok: 1226 (16,22%)
Ollero Marco Irén képviselőjelöltre leadott online szavazatok:421 (25,83%)

Miniszterelnök-jelölti eredmények:
Dobrev Klárára leadott összes szavazat: 3216 (34,55%)
Dobrev Klárára leadott személyes szavazatok:2944 (38,56%)
Dobrev Klárára leadott online szavazatok: 272 (16,24%)
Fekete-Győr Andrásra leadott összes szavazat: 371 (3,99%)
Fekete-Győr Andrásra leadott személyes szavazatok: 259 (3,39%)
Fekete-Győr Andrásra leadott online szavazatok: 112 (6,69%)
Jakab Péterre leadott összes szavazat: 828 (8,89%)
Jakab Péterre leadott személyes szavazatok: 679 (8,89%)
Jakab Péterre leadott online szavazatok: 149 (8,90%)
Karácsony Gergelyre leadott összes szavazat: 2644 (28,40%)
Karácsony Gergelyre leadott személyes szavazatok: 2081 (27,26%)
Karácsony Gergelyre leadott online szavazatok: 563 (33,61%)
Márki-Zay Péterre leadott összes szavazat: 2250 (24,17%)
Márki-Zay Péterre leadott személyes szavazatok: 1671 (21,89%)
Márki-Zay Péterre leadott online szavazatok: 579 (34,57%)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email