22_03_29_erdmost_nincskep

Épül a város

22_03_29_erdmost_nincskep

Épül a város

A városi építkezésekről számolt be mai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András. Mint elmondta, az iskolák, a Topoly utcai szociális intézmény, a Bagoly utcai egészségház és a szakorvosi rendelő építkezése mellett több utca aszfaltozása is folyik éppen, emellett árokfelújítási munkák is zajlanak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A városi  építkezéseket illetően a polgármester elmondta: a Modern Városok Program keretében nyáron három építmény, a Batthyány, a Kós és a Fenyves-parkvárosi iskola alapkövét heteken belül leteszik; a közbeszerzések lezajlottak, megvan a forrás is.

– Az orvosi rendelők felújítását befejeztük – hamarosan átadjuk a Fehérvári úti egészségházat, és szeptember táján a szakrendelő átépített régi szárnyát is. Az eszközállomány is teljesen megújul. A Talabor-Tállya-Topoly utcák által körbezárt területen megépül az egységes szociális intézmény is – sorolta T. Mészáros András, aki kitért az útépítésekre is.

– 2006 óta több mint 70 kilométer új utat építettünk a városban, és most is zajlanak a munkálatok. Ugyanakkor még közel 300 kilométer földút van a városban – ezek kátyúzását, zúzott kővel való javítását folyamatosan végezzük. Aradszki András országgyűlési képviselővel mindent megteszünk azért, hogy megkapjuk azt a hatvanmilliárd forintos forrást, amire annak idején Kósa Lajos miniszter úr tett ígéretet. Jelenleg is folynak a tárgyalások azzal kapcsolatban, hogy az őszi évadra, illetve a következő években megfelelő ütemezésben megfelelő mennyiségű forrás álljon rendelkezésre az útfelújításra és az útépítésre – hangsúlyozta.

– Útfelújítások zajlanak jelenleg a Hernád, a Szénégető, a Bakonyi, a Koronafürt, a Pintyőke és a Hunyadi utcákban, árokfelújítás, illetve burkolás a Patak utcában és Felsővölgyi úton. A választókerületi alap összegét azért emeltük meg a duplájára, azaz húszmillió forintra az idén, hogy egy-egy választókerületben a képviselők javaslatára minél több pénzt tudjunk útépítésre fordítani. Ezért lepett meg nagyon, hogy a baloldali ellenzék nem szavazta meg ezt a költségvetési módosítást – valószínűleg abból kiindulva, hogy minél rosszabb a helyzet, annál jobb nekik. Láthatóan  személyes politikai érdekek miatt tartózkodtak, illetve szavaztak nemmel ennél a nagyon fontos döntésnél – jegyezte meg T. Mészáros András.

– Meg vagyok arról győződve arról, hogy az elmúlt évtized pozitív időszak volt a város életében, gyorsabban fejlődtünk, mint a környékbeli települések, és meg vagyok győződve arról is, hogy Érd nagyon szerethető város, és jó itt élni – így vannak ezzel meggyőződésem szerint az itt élők is. Az ellenzéknek láthatóan nincs elképzelése arról, mit kellene csinálni a városban, nincs arról mondanivalójuk, hogyan lehetne elérni egy-egy célt, és hogyan segíthetik Érdet – egyéni érdekekre fordítják az energiáikat, ami nem viszi előre a város építését. Remélem, előbb-utóbb belátják: nem tiltakozásokat kell szervezni. Érdet az viszi előre, ha tudatosan megvalósítanak egy-egy programot. Így lesz egyre élhetőbb, szerethetőbb a város – zárta szavait.

(Kiemelt képünkön az épülő Hunyadi utca, fotó: Bács István  facebook-oldala)

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email