22_03_29_erdmost_nincskep

Embercsempészeket ítélt el az Érdi Járásbíróság

22_03_29_erdmost_nincskep

Embercsempészeket ítélt el az Érdi Járásbíróság

Az Érdi Járásbíróság 2021. február 15-én bíróság elé állításos eljárás keretében, február 17-én pedig előkészítő ülésen járt el embercsempészés miatt indult büntetőügyben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első esetben egy szerb nemzetiségű elkövető összesen 12 illegális határátlépőt szállított egy zárt furgonban Ausztria felé, míg a másik esetben egy ukrán állampolgárságú vádlott négy szír állampolgárságú személyt szállított az osztrák határ felé oly módon, hogy két személy a gépkocsi csomagtartójában, kettő pedig az utastérben utazott. A vádlottak által vezetett gépkocsitat mindkét esetben a Törökbálinton található Annahegyi pihenőnél levő benzinkúton vonták a rendőrjárőrök intézkedés alá, ahol a gépkocsikban megtalálták a hivatalos iratokkal nem rendelkező migránsokat. Mindkét vádlottat a helyszínen őrizetbe vették, majd a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatásukat, míg az elfogott migránsokat visszaszállították a határra.

Az Érdi Járásbíróságon lefolytatott bírósági eljárásban mindkét vádlott elismerte a cselekmény elkövetését, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A vádlottak büntetlen előéletűek voltak és megbánták a cselekmény elkövetését. A bíróság mindkét esetben elfogadta a vádlottak beismerő vallomását, és a vádlottakat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint az egyik vádlottat 7 évre, a másik vádlottat 5 évre kiutasította az országból.

Az ítéletet az ügyész, a vádlottak és a védők tudomásul vették. A letartóztatásban levő vádlottak ilyen módon nem szabadultak, hanem az ítélet jogerőre emelkedése miatt az Érdi Rendőrkapitányság közreműködésével azonnal sor került a kiutasítás végrehajtására, és a vádlottakat az illetékes idegenrendészeti hatósághoz szállították át.

Az Érdi Járásbíróság elnöke, dr. Liziczay Sándor elmondta, hogy az embercsempészéssel összefüggő bűncselekmények esetén a nyomozó hatóság, az ügyészség és a bíróság gyors eljárása szolgálja azt a büntetési célt, hogy az esetleges elkövetőket a bíróság visszatartsa a migrációhoz kapcsolódó bűncselekmények elkövetésétől.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email