22_03_29_erdmost_nincskep

Digitális gyermekvédelem a városi táborban

22_03_29_erdmost_nincskep

Digitális gyermekvédelem a városi táborban

Meglepően képben vannak a gyerekek az internet sötét bugyraival is, legalábbis ez derült ki azon az előadáson, amit a városi gyermektábor eheti nyitó rendezvényén tartottak. Ötvenhárom gyermek vesz részt a Bolyai iskolában rendezett napközis táborban, ahol a héten az online tér a téma.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egész nyáron a Szociális Gondozó Központ munkatársai gondoskodnak arról, hogy ki-ki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot a városi táborban. Minden héten van egy tematika, amire felfűzve szervezik a gyerekeknek az érdekesebbnél érdekesebb programokat. Ezen a héten az online tér a téma, ezért hétfő reggel a helyi rendőrség és egy internet biztonsági szakértő tartott előadást a diákoknak. 

Tomka Lilla, szociális iskolai segítő elmondta, hogy nagyon széles ismeretekkel rendelkeznek a gyerekek az internet veszélyeivel kapcsolatban, ez kiderült az előadáson, ugyanakkor éppen ezért tartották fontosnak, hogy a kreatív hetek mellett erről is beszéljenek, még jobban megismertessék az esetleges veszélyekkel a gyerekeket. 

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz rendőr százados is előadást tartott, az Érd TV-nek pedig elmondta, hogy az internet nagyszerű eszköz, de veszélyeket is rejt, hiszen a gyermekek és a fiatalkorúak védelme az internet káros tartalmaival szemben egyre fontosabb kérdés napjainkban. A tisztességes weboldalak mellett találkozhatunk olyan oldalakkal, amelyek megtévesztő, hamis információkat vagy az egészséges erkölcsi- és szellemi fejlődésre káros tartalmakat, így pornográf és erőszakos tartalmú információkat közölhetnek. Az internet számos veszélyt rejt a gyermekekre nézve, hiszen ők még képtelenek helyesen szűrni és értékelni a kapott információt, megkülönböztetni az értékeset az értéktelentől. 

Fontos ajánlás minden szülőnek, hogy mindig készítse fel gyermekét az internet helyes használatára, irányítsa a gyermek internetes tartalmakkal kapcsolatos érdeklődésé és a szülő mindig legyen érdeklődő akkor, ha a gyermek valamilyen általa felfedezett netes újdonságról számol be, vagy éppen valami olyanról, amely számára nem tetsző. Fontos, hogy mindig alkalmazzon szűrőprogramokat a biztonságosabb internetezés érdekében, hogy ezek segítségével megválogathassa a gyermeke számára elérhető oldalakat, és szakítson időt a közös szörfözésre, így gyermekét hozzászoktathatja ahhoz, hogy az internetezés lehet közös program is. Végül pedig, ha tudomására jut, hogy gyermekét bármilyen formában zaklatják az interneten keresztül, azonnal forduljon a rendőrséghez!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email