22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: Apokaliptikus, végítélet utáni világ vár a magyar vidékre és a fővárosra

22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: Apokaliptikus, végítélet utáni világ vár a magyar vidékre és a fővárosra

Hajmeresztő és hátborzongató ötletnek tartja Csőzik László az Iparkamara elnökének javaslatát arról, hogy a vállalkozások két évig ne fizessenek iparűzési adót. Hasonló állásponton van Székesfehérvár polgármestere is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Parragh László a Kersekedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozói szektort érintve, az iparűzési adó teljes elengedésére tesz javaslatot a kamara 2020-ra és 2021-re. Javasolják emellett a kormánynak a további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek mértékének befagyasztását, mint például a az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó, az építményadó vagy éppen a kommunális adó.

A hír kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere Facebook oldalán közölte: „a Kamara és Parragh úr porcelánbolti elefántként szeretné letarolni az önkormányzati szektort, az iparűzési adó felfüggesztésének javaslata teljesen ellehetetlenítené a településeket és óriási károkat okozna mindazoknak, akik számára az önkormányzatok munkája a létminőség fontos része, tehát gyakorlatilag az összes magyar polgárnak…”

Csőzik László, Érd polgármestere szerint az iparűzési adó két éves megszüntetésének terve hajmeresztő, hátborzongató ötlet. „A leggyalázatosabb, B-szériás horrorfilmekben sem látni hasonlót. Ha ez bekövetkezik, a városok és kistelepülések minden csepp vérét lecsapolják.” Érden ez elbocsátásokhoz és a fizetések befagyasztásához vezetne – mondta. 

Az ÉrdMost.hu megkereste az Érdi Fidesz szóvivőjét, Simó Károlyt is az ügy kapcsán, aki közölte: csak akkor válaszol lapunk kérdésre, ha nyilatkozatát csorbítatlanul tesszük közzé. Ezután közösségi oldalán írt hosszú véleményt a polgármester bejegyzéséről. Ebben – egyebek mellett – azt írja: „Csőzik László vitába száll egy érdekképviseleti szervezet javaslatával, mintha az hivatalos kormányzati álláspont lenne. Nem az.” Simó közölte: biztos benne, hogy az önkormányzatoknak a  közszolgálátatások ellátásához a jövőben is meglesznek a szükséges bevételei. (Simó Károly nyilvános Facebook-bejegyzését teljes terjedelmében itt olvashatják.) 

Érdnek 2019-ben csaknem 2,8 milliárd forint bevétele volt az iparűzési adóból. A koronavírus járvány és az azzal kapcsolatos kormányzati elvonások már eddig is több száz millió forintot vettek el az érdi költségvetésből. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email