22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: három versenyen is tatamira léptek

22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: három versenyen is tatamira léptek

Kecskeméten az U11-es és U18-as korosztály országos diákolimpiáján, Zsámbékon a Közép-magyarországi Régió Bushido Kupáján, illetve a serdülő válogatottban szereplő Büki Viktória révén Németországban is tatamira léptek a Diósdi DSE és Érdi JC cselgáncsozói.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előbb Kecskeméten a Diák „C” korcsoport (U11) és az ifjúságiak (U18) országos diákolimpiáján szerepeltek Csetnek Béláék tanítványai, akik a kisebbeknél két, a nagyobbaknál hat sportolóval mérették meg magukat.

A Diák „C” kategóriában Bédi László és Banitz Levente is a 39 kilogrammosok között szerepelt, mindketten vereséggel kezdtek, ám Banitz a végső győztes kaposváritól kapott ki, így bízhatott a vigaszágban, de ott gemenci rivális állította meg, ezáltal mindketten helyezetlenül zártak.

A nagyobbaknál Hajdu Ilang az 52 kilósok között két győzelemmel kezdett, a honvédos és óbudai ellenfeleit legyőzve jutott döntőbe, ott azonban kikapott a Judo SZK-s Varga Petrától és ezüstérmet szerzett.

63 kilóban Bodor Sára első meccsén a későbbi győztestől szenvedett vereséget, azonban a vigaszágon kiválóan, három sikerrel egészen a bronzéremig menetelt.

Az egyébként serdülő korú Balog Bálint az 50 kilós ifik között elindulva első meccsén ugyan kikapott, de a vigaszágon egy győzelemmel és egy újabb vereséggel a pontszerző, ötödik helyen zárt.

Riedl Dóra sikerrel kezdte a diákolimpia fináléját az 57 kilogrammosoknál, de második összecsapásán a későbbi döntőssel vívott meg, a vereség után pedig a vigaszágon is alulmaradt és helyezetlenül zárt.

A 81 kilós Vargha Zsolt első meccsét megnyerte, az elődöntőben a végső győztes debrecenitől kapott ki, majd a vigaszágon eljutva a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

A +90 kilogrammosoknál érdekelt Kurdi Benedek számára sem volt kifejezetten kedvező a sorsolás, miután győztes kezdést követően az ezüstéremmel záró riválistól kapott ki, a vigaszágon pedig a hetedik helyet szerezte meg.

Ezt követően Darabos Gergő a zsámbéki Közép-magyarországi régiós Bushido Kupán szerepelt eredményesen, miután megnyerte súlycsoportját.

A serdülő válogatott tagjaként a németországi Erfurtban mérette meg magát Büki Viktória, aki első meccsét megnyerte, de ezt követően kiélezett meccset bukott, így nem ért el pontszerző helyezést.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email