22_03_29_erdmost_nincskep

A családok támogatása és a fejlesztés van előtérben

22_03_29_erdmost_nincskep

A családok támogatása és a fejlesztés van előtérben

Az európai parlamenti választás tétjéről, az elmúlt nyolc év családtámogatás-politikájának eredményeiről és a térség fejlődési lehetőségeiről beszélt idei első sajtótájékoztatóján Aradszki András országgyűlési képviselő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Tavaly év végén elkezdődött az európai parlamenti választás kampánya. Ezt nem a Fidesz-KDNP pártszövetsége indította el, hanem az az ellenzék, amely 2010 óta nem tud választást nyerni és úgy gondolja, hogy ebben mindenki hibás, csak ők nem. Azt gondolják, hogy a demokráciát úgyis lehet gyakorolni, hogy megszegjük a jogszabályokat és sértő hangnemet használunk az egyébként demokratikusan megválasztott többséggel szemben – kezdte idei első sajtótájékoztatóját Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője. 

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány szerint nem illegális bevándorlással kell az európai demográfiai krízist megoldani, hanem olyan családpolitikával, olyan gazdaságpolitikával, amely arra ösztönzi az európaiakat, hogy ne az egyén boldogulását keressék, hanem a család és a nemzet boldogulását.

Aradszki András elmondta, hogy a kormány 2010-ben 12 milliárd forintot fordított a költségvetésből a családok támogatására. Az elmúlt kilenc évben ez összesen 2250 milliárd forint volt. Ennek a döntő részét a családi adókedvezmény kialakítása jelentette.

– Úgy gondolom, ez a jó válasz arra, hogy hogyan kell megtalálni a családok boldogulásához vezető utat. Hogy a gyermekvállalás ne jelentsen egyet a szegénység vállalásával. A családtámogatások körébe beletartozik a gyermekétkeztetés támogatása, az ingyenes tankönyvtámogatás lehetősége, illetve az adókedvezmények, amelyekkel a családok jövedelmi viszonyait sikerült oly mértékben rendezni, hogy viszonylag alacsony, 3%-os infláció mellett jelentős bérnövekedés ment végbe az országban. A kétgyerekes szülők családi kedvezménye négy év alatt megduplázódott, havi húszezer forintról negyvenezer forint lett – emelte ki.

Mint mondta, 2019-ben is folytatódik a bérfejlesztés és beigazolódott az is, hogy alacsony adó mellett növekszik az adófizetési kedv. Illetőleg a megfelelő adóbehajtási technológiákkal és a viszonylag alacsony személyi jövedelemadóval azt lehet látni, hogy fehéredik a magyar gazdaság.

– Elég, ha Érdre nézünk, ahol tovább folytatódik a Modern Városok Programja. Ennek keretei között megnyílt az érdi Járásbíróság, igaz átmeneti jelleggel, de ebben az évben a végleges épület kivitelezése is meg fog kezdődni. A tervek szerint 2021. január 1-jétől már az új épületben fog a bíróság működni – tette hozzá.

Aradszki András azt is elmondta, hogy idén májusban befejeződik a Romics szakrendelő intézet második részének teljes körű felújítása, így tavasz végén a betegek átvehetik a megújult, korszerű épületeket. Emellett arról is beszélt, hogy megérkeztek a források a a Batthyány iskola, a Fenyves-Parkváros köznevelési centrum, a szakképzési központ, a Fehérvári úti orvosi rendelő befejezésére, a további fejlesztésekre is.

– T. Mészáros András polgármester úrral folyamatos egyeztetésben állunk a kormány illetékeseivel, hogy rugalmasan, a célok megvalósítását szem előtt tartva bocsássák Érd rendelkezésére a szükséges pénzügyi fedezetet – zárta szavait a képviselő. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email