22_03_29_erdmost_nincskep

Borversenyt hirdetnek az ófalusi pincetulajdonosok

22_03_29_erdmost_nincskep

Borversenyt hirdetnek az ófalusi pincetulajdonosok

Idén is megünneplik a helyi nemzetiségi kultúrát és a tavaszt az ófalusi pincesoron. A hagyomány szerint a Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozón hirdetik ki az érdi borverseny eredményeit, amire már most várják a mintákat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Településünkön a helyi és környékbeli borosgazdák számára már évtizedekkel ezelőtt is rendeztek versenyt, de a hazai borkultúra legújabb kori fellendülése néhány évvel ezelőtt az érdi megmérettetést is új szintre emelte, hiszen ahogy a bor fogyasztásának, úgy a bor termelésének kultúrája is folyamatosan fejlődik. Ennek ellenére még mindig sokan esküsznek az édes borokra, illetve sok gazda gondolja úgy, hogy az ő bora a legjobb a világon. Ezért is fontosak ezek a versenyek, ahol objektív szempontból próbálják megítélni az adott italt.

A borversenyre nevezett borokat okleveles borbírálók bírálják el május 17-én zárt zsűrizés során az ófalusi Buki Pincében. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 1-jén 16 órakor kerül sor a Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozó megnyitóján.

A bormintákat leadni (fajtánként 2 db 0,75l címkézetlen palackkal) az alábbi időpontokban lehet a Buki Pincében (Érd, Mély utca 19.):

1. Május 10. 10-20 óra között
2. Május 15. 10-20 óra között

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email