22_03_29_erdmost_nincskep

Bölcsőde épülhet Felső-Parkvárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Bölcsőde épülhet Felső-Parkvárosban

Négyszázmillió forintos támogatásból új bölcsőde épülhet a Burkoló utcában, a kormány ugyanis támogatta a város pályázatát – mondta el mai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András. A polgármester azt is kiemelte: trágár politikai üzenetekkel nem lehet várost építeni, azokkal csak rombolni lehet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Másfél hónapja járt Érden Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki bölcsődei férőhelyek bővüléséről és a családi bölcsődék támogatásáról beszélt érdi sajtótájékoztatóján.

– Nem kellett sokat várni, néhány napja kiderült, hogy Érd négyszázmillió forint támogatást kapott bölcsődeépítésre. Emellé 150-200 millió forint önerőt kell biztosítania az önkormányzatnak – mondta el a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a tervek szerint az új bölcsőde a Burkoló utcában, a nemrég megépült Érdi Szivárvány Óvoda Erdőszéle Tagóvoda szomszédságában kap majd helyet.

T. Mészáros András kiemelte, hogy az épülő bölcsőde az előzetes egyeztetéseknek megfelelően egy 76 férőhelyes, 6 csoportos, 3 gondozási egységből álló, közel 900 négyzetméteres bölcsődei épület lesz, amelyhez a jogerős építési engedélyek már megvannak, jelenleg a kiviteli tervek készítése zajlik. És mint mondta, remélhetőleg jövő tavasszal megindulhatnak az építési munkák és ezzel bővülhetnek a Felső-Parkvárosi szolgáltatások is.

– Az új bölcsőde is része annak az intézményfejlesztési programnak, amelyet a Batthyány 2020 programban terveztünk. Érden két éven belül számos oktatási intézmény is épül. A Modern Városok program keretében még a nyáron három intézmény alapkövét tesszük le: a Batthyány, a Kós és a fenyves-parkvárosi iskoláét. Különösen nagy szükség van most a meglévő intézményállomány bővítésére, hiszen folyamatos a beköltözés Érdre – hangsúlyozta a polgármester.

– A célunk az, hogy további lehetőségeket tárjunk fel, további fejlesztési forrásokat hozzunk Érdre. Ezt egyrészt a kormány Modern Városok Programja keretén belül szeretnénk elérni, másrészt nagyon fontos, amit mindig hangsúlyozok, hogy saját bevételre tegyünk szert, ezt pedig úgy lehet elérni, ha idetelepülnek olyan nagyobb forgalmú cégek, mint az AVL.

„Az érdi átlagéletkor 40 év körül mozog, a gyerekeknek, a fiataloknak is helyet kell teremteni, róluk kell gondoskodnunk. A város városiasságát is úgy kell biztosítanunk, hogy ezek a gyermekek már nagyon jó körülmények között élhessék életüket. Ennek a modern, élhető városnak a programja a Batthyány Program.”

A polgármester arról is beszámolt, hogy Áder János köztársasági elnök október 13-ra írta ki az önkormányzati választás időpontját.

– Arra kérek mindenkit, hogy menjen el szavazni, hiszen Érdről döntünk, a saját életkörülményeinkről döntünk, és minél többen vesznek részt a választáson, az annál inkább megfelel a demokrácia szabályainak. Bár még nem kezdődött el a hivatalos kampány, de egyvalami teljesen világosan látszik, hogy az ellenzék programja a város csatatérré változtatása az októberi választásokon, a mi programunk ezzel szemben az építkezés, Érd építése – emelte ki T. Mészáros András.

A polgármester azt is elmondta, hogy az elmúlt 10 évben 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a városba. Ebből épült a csatorna, ebből épül a vízelvezetés, ebből épülnek a bölcsődék, óvodák, iskolák. Az utak építését is elindult, jelenleg saját forrásból.

– 8 év alatt már közel annyi utat építettünk, mint amennyi 1930-tól 80 év alatt épült Érden. Ez az arány is önmagáért beszél. Ahhoz, hogy felgyorsíthassuk a folyamatot, kormányzati forrás szükséges. Ezt nem lehet trágár üzenetekkel elérni. Aki trágár üzeneteket fogalmaz meg, az nem a város érdekeit, hanem saját politikai érdekeit helyezi előtérbe és lemond arról, hogy Érd valamennyi lakóját képviselje. Az ilyen politikus csak a fanatikusan és irracionálisan gyűlölködő híveit akarja kiszolgálni. Érdnek ez a mentalitás csak kárt okoz, ez rombolja a várost. De a várost építeni kell, nem rombolni, és mi építjük Érdet, nem romboljuk. A városrombolókkal a józan érdieknek nincs beszélnivalójuk – zárta szavait T. Mészáros András.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email