22_03_29_erdmost_nincskep

Biztonságban a világhálón – táborozóknak tartottak előadást

22_03_29_erdmost_nincskep

Biztonságban a világhálón – táborozóknak tartottak előadást

Augusztus 6-án bűnmegelőzési foglalkozást tartottak az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai a városi napközis táborban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz c. r. százados azonban nemcsak az online világ veszélyeire hívta fel a figyelmet, de beszélt a rendőrök munkájáról, a 112-es segélyhívóról, a felelős kisállattartásról és a vagyonvédelemről is. A bemutató végén Mosolygó László c. zászlós balesetvédelmi jó tanácsokat és kifestőket adott a gyerekeknek.

Jó tanácsok (a szülők számára):

– Szülőként meg kell érteni az internettel együtt élő gyerekek digitális környezetét.

– Az online világban szerzett élményeiket meg kell ismerni, beszélgetni kell velük erről, figyelmesen meg kell hallgatni és segíteni nekik felfedezni a világháló adta számtalan lehetőséget. 

– A szülők, illetve a család felelős hozzáállása kulcsfontosságú szerepet tölt be a gyermekek online jelenlétét illetően.

– Az operációs rendszer beállításával és különböző szűrőprogramok segítségével szemmel tarthatja gyermeke online tevékenységét, korlátozhatja az elérhető oldalakat, valamint akár a gép előtt töltött idő mértékét is.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email