22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: tizenketten jutottak döntőbe

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: tizenketten jutottak döntőbe

Hétvégén Cegléden rendezték a diák I-es és diák II-es korcsoportok közép-magyarországi kötöttfogású bajnokságát, ahol remekeltek az Érdi Spartacus SC birkózópalántái, hiszen a csapat harmadik helyen végzett és tizenegyen bejutottak az országos döntőbe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kisebb korcsoportban, diák II-ben Szenicza Nimród és Bokros Márk lépett szőnyegre az érdiek közül. Előbbi 32, utóbbi 50 kilóban a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Szenicza viszont külön engedéllyel a nagyobbaknál, diák I-ben is megmérette magát, s ugyancsak bronzérmes lett a 32 kilogrammosok mezőnyében, ahol Narancsik Bence másodikként zárt. A legkisebb súlycsoportban Bori Richárd is harmadik helyen végzett.

Jakab Dániel a 42, Gyenes Bence a 69 kilósoknál a dobogó tetejére állhatott, Kaszás Lilla a fiúk között versenyezve két csapattársát, Finta Patrikot és Gazsi Mátét megelőzve lett második 54 kilogrammban, ahogy Bákai Ferenc (50 kg) nyakába is ezüstérem került.

Mellettük Kaszás Elza szintén a fiúk között, 50 kilóban ért el ötödik helyezést, ahogy 69 kilóban Virlics Marcell végzett ugyanilyen pozícióban, igaz, utóbbi nem jutott döntőbe.

Az Érdi Spartacus a két arany-, három ezüst- és hat bronzéremmel, valamint két ötödik hellyel a csapatversenyben harmadik lett, s tizenegyen – de Szenicza Nimród duplázása miatt tizenkét kategóriában – jutottak az országos döntőbe, melyet a diák ketteseknek Egerben, a diák egyeseknek Zalaegerszegen rendeznek márciusban.

A junior korosztályban a Spartacus – Végh Richárd betegsége és Pataki Sámuel deréksérülése miatt – megcsappant létszámmal, három fővel vett részt a tokodi kötöttfogású minősítési versenyen.

67 kilóban Berta Mike csoportjában a korábbi érdi, jelenleg FTC-s Váncza Istvántól, illetve a Niké SE-s Kürthy Krisztiántól is kikapott, így hatodik lett.

Végh Artúr a 97 kilósoknál a negyeddöntőben a BVSC-s Füle Andort, az elődöntőben a Kőbánya SC-s Máté Bencét győzte le, majd a fináléban az ESMTK-s Szőke Alextől vereséget szenvedett, így ezüstérmes lett.

Varga Dániel ezúttal nem Végh Artúrral egy súlycsoportban, hanem a 130 kilósoknál szerepelt, ahol a selejtezőben kikapott a dorogi Vátzi Bálinttól, a vigaszágon pedig a TSC-s Marton Márktól, ezáltal kilencedik helyen végzett.

Közép-Magyarországi kötöttfogású bajnokság, Cegléd
diák I
32 kg:
Szenicza Nimród 3. hely
50 kg: Bokros Márk 3.

diák II
29 kg:
Bori Richárd 3.
32 kg: Narancsik Bence 2., Szenicza Nimród 3.
42 kg: Jakab Dániel 1.
50 kg: Bákai Ferenc 2., Kaszás Elza, 5.
54 kg: Kaszás Lilla 2., Finta Patrik és Gazsi Máté 3.
69 kg: Gyenes Bence 1., Virlics Marcell 5.

Junior kötöttfogású minősítési verseny, Tokod
67 kg:
Berta Mike 6.
97 kg: Végh Artúr 2.
130 kg: Varga Dániel 9.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email