22_03_29_erdmost_nincskep

„Battaszagot” érez? Jelezze és kivizsgálják!

22_03_29_erdmost_nincskep

„Battaszagot” érez? Jelezze és kivizsgálják!

Térségi közösségi kapcsolatai erősítése érdekében lakossági bejelentő vonalat és e-mailcímet hozott létre a MOL Dunai Finomító.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 23-55-11-66-os üzenetrögzítőre és a dunaifinomito@mol.hu címre november 9-től várják az észrevételeket az esetleges zajhatásról, szaghatásról, talaj-, illetve vízszennyezésről és minden egyébről, amely összefüggésbe hozható tevékenységükkel. A cél, hogy a MOL létesítményeiben zajló termelés és egyéb projektek a lehető legkisebb környezetterheléssel járjanak, valamint, hogy a működésük fenntartható legyen. A környezetvédelmi kérdésekre, közösségi bejelentésekre három munkanapon belül válaszol a DUFI közösségi kapcsolattartója.

A Százhalombattai Dunai Finomító a szaghatás csökkentését kiemelt feladatának tekinti. Mint korábban kérdésünkre írták, külön munkacsoportot hoztak létre, melynek feladata a lehetséges szagforrások feltérképezése. 

Rendszeres és megelőző karbantartással, valamint folyamatos műszaki fejlesztésekkel igyekeznek az ilyen esetek számát minimalizálni, sőt az üzemzavarokhoz köthető szaghatáson kívül kiemelt figyelmet fordítanak a normál üzemmenetet kísérő szaghatások csökkentésére is. Mindezeken túl pedig arra is felhívták a figyelmet, hogy az egészségre ártalmatlan hatásról van szó. „Fontos kiemelni, hogy tevékenységünk a lakosságra nézve a Dunai Finomító környezetében elhelyezett, független, az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat által működtetett levegőtisztasági mérőállomások adatai alapján nem toxikus mértékűek, függetlenül a szag kellemetlen és zavaró esetleges jelenlététől.”

Ha a jövőben hasonló kellemetlen, kénes szagot éreznek a lakosok, az minden bizonnyal a Dunai Finomítóból származik és az egészségünkre nem káros.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email