22_03_29_erdmost_nincskep

Bács szerint nem korrupció, hanem súlyos hanyagság történt

22_03_29_erdmost_nincskep

Bács szerint nem korrupció, hanem súlyos hanyagság történt

Dr. Bács István, korábbi alpolgármester közösségi oldalán reagált arra az esetre, hogy közbeszerzési szabálytalanság miatt a Kincses Óvoda Fácán tagóvodája miatt 70 millió forint európai uniós támogatást visszavonnak, emellett az önkormányzatot kétmillió forintra megbüntették.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint megírtuk, a pályázat elbírálása során „nem tűnt fel a bírálóknak”, hogy a nyertes és vesztes pályázó közt személyi kapcsolat áll fenn. A pályázók ismerték a saját családi kapcsolataikat, vagyis szándékosan szabálytalanul nyújtották be pályázatukat. Az óvoda beruházás, amelyhez a támogatás visszavonás kötődik, a Kincses Óvoda Fácán tagóvodája.

Bács István, Érd korábbi alpolgármestere közösségi oldalán azt írta, volt egy közbeszerzés, amit közbeszerzési szakértő bonyolított. „Ezen többen indultak, A is és B is. A megnyerte, B elvesztette a lehetőséget.

A pályázat benyújtásakor A és B nem tudott egymásról. A a szerződéskötéskor tájékoztatta a hivatalt és a közbeszerzési szakértőt, hogy B-t alvállalkozóként be kívánja vonni a munka elvégzésébe.

A szakértő és a hivatal szerint minden ok, a szerződés aláírható. A munka elvégeztetett, ellenértéke kifizetésre került.”

„Az EU illetékesei utólagos ellenőrzést tartanak, amelyben rávilágítanak, hogy ez az eljárás nem helyes. A hivatal illetékese és a közbeszerzési szakértő is hibázott, hiszen jelezni kellett volna a szabálytalanságot” – írta Bács István, hozzátéve, ezek után a téves döntést hozót megsuhintják 70 millió forintra.

„Notórius feljelentőnk mit tesz? Fenyegetőzik, rágalmaz, csapkod össze-vissza.

Nem korrupció volt, hanem egy súlyos hanyagság, amelyben az egyik vétkest megbüntették

 Nyilvánvalóan lehetne kármegosztást kérni a másik felelőstől, hiszen ezért van felelőségbiztosítása. A-ra mutogatni és igaztalanul vádaskodni viszont nem célravezető megoldás. De legalább olyan cuki” – jegyezte meg Bács István.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email