22_03_29_erdmost_nincskep

Az olvasás szerelmeseinek a napja

22_03_29_erdmost_nincskep

Az olvasás szerelmeseinek a napja

Bár nem annyira elterjedt még, mint a Bálint-nap, február 14-én tartják a nemzetközi könyvajándék napot is, amihez a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Parkvárosi Könyvtára is csatlakozott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A nemzetközi könyvajándék nap egy önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz – magyarázta el kérdésünkre Spánitz Éva könyvtáros, az érdi akció szervezője.

A könyvtár arra kérte olvasóit, ha lehetőségükben áll, ezen a napon hozzanak be a könyvtár ajándékpolcára olyan jó állapotú könyveket, amelyekre már nincs szükségük, de úgy gondolják, másnak örömet okoznának velük. Cserébe persze el is vihettek ugyanerről a polcról olyan könyvet, ami megtetszett nekik.

Idén hatalmas érdeklődés övezte az akciót. Olyannyira, hogy Spánitz Éva jövőre egy egész hétre szeretné meghosszabbítani annak időtartamát. Többnyire anyukák és gyermekeik hoztak és vittek az ajándékkönyves polcról könyveket, de voltak olyan nyugdíjas olvasók is, akik csak hoztak, és nem vittek semmit sem, mert azt mondták, szeretnék hozzáférhetővé tenni az olvasást azok számára is, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy könyveket vásároljanak.

Sőt, érdi írók is betértek ezen a napon a könyvtárba. Ellátogatott ide például Szeghy Karolina, aki egy tucat ajándék mesekönyv mellett a sajátjait is elhozta, csakúgy, mint Gani Zsuzsanna óvónő és író, aki tavaly megjelent Illemtudó mesék című kötetét is felajánlotta a könyvtár számára.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email