22_03_29_erdmost_nincskep

„Az egész bolygó túléléséről döntünk”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Az egész bolygó túléléséről döntünk”

Így fogalmazott Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője, aki csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a választókerület több településén, köztük Érden is. A tájékoztatón a légszennyezettség problémájáról is szó esett, amit összeurópai szinten kell megoldani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legnagyobb globális kihívás jelenleg az emberiség előtt a klímaváltozás problémája, éppen ezért most kell megtennünk a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy a következő években is élhető maradjon a bolygónk. „Az egész bolygón visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el” – hangsúlyozta érdi sajtótájékoztatóján Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője.

– A következő Európai Parlamenti választás azért is történelmi választás, mert most van még öt éve Európának arra, hogy példát mutasson a többi globális játékosnak. Ha Európa képes egy zöld fordulatra, akkor utána képesek leszünk rávenni az USA-t, Oroszországot és Kínát, hogy ezeket a lépéseket a fenntarthatóság felé megtegye – emelte ki az LMP-s politikus.

Vágó Gábor azt is hozzátette, hogy helyi szinten is tennünk kell a klímaváltozás megállításának érdekében. Az nagyon helyes, ha lokálisan mindenki odafigyel környezetére, szelektíven gyűjti a hulladékot, gyakrabban jár tömegközlekedéssel, hogy kevéssé terhelje a bolygót, ez azonban már nem elegendő – hangzott el a tájékoztatón.

– Be kell tiltani a zöldhulladék-tüzelést, a szeméttel való tüzelést. Mert ez nem csupán a globális légkörnek rossz, hanem a helyieknek is, akik itt élnek. Ezeknek az égetéseknek a füstjét az itt lakóknak kell beszívnia, és ez rendkívül egészségtelen. A legfontosabb, hogy a nagy szennyező vállalatokat szabályozni tudjuk és az ő szennyezésüket vissza tudjuk fogni. Ez az egyetlen megoldás arra, hogy túléljünk. Mert most itt nem csupán Európáról döntünk, hanem az egész bolygó túléléséről, hogy képesek leszünk-e megállítani a klímaváltozást – zárta szavait Vágó Gábor.

Tetlák Örs, az LMP érdi politikusa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy arról a szándékukról nem tettek le, hogy az Elvira-majort érdikummá nyilváníttassák. Mint mondta, a helyi értéktár bizottságnak eljuttatják azt a dokumentációt, amelyben már kellő szakvéleménnyel is alátámasztják, hogy miért érdemes az Elvira-majort a helyi értéktárba felvenni.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email