22_03_29_erdmost_nincskep

Augusztus 20. a számvetés napja

22_03_29_erdmost_nincskep

Augusztus 20. a számvetés napja

Szent István király tanításainak mai érvényességéről és Érd építéséről szólt beszédében T. Mészáros András polgármester augusztus 20-án a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. A városi ünnepségen Erdélyi Takács István, Hajdu Ferenc és Szabó Mihály szentelte meg a kenyeret. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az augusztus 20-ai városi ünnepségen a számvetés fontosságát hangsúlyozta T. Mészáros András polgármester. Mint mondta, államalapításunk óta a számvetés napja ez az ünnep, amikor Szent István király tanításainak mai érvényességéről adunk számot.

– Fontos számvetés ez. Fontos emlékezni arra, hogy honnan indultunk. Fontos körülnézni, hogy hol tartunk. Fontos eltervezni, hogy merre haladjon tovább az utunk.  Államalapító szent királyunk öröksége pedig minden esetben érvényes útmutató – emelte ki ünnepi beszédében a polgármester, aki hangsúlyozta, hogy olyan közösséget kell teremteni, amelynek legfőbb célkitűzése a nemzet és a szűkebb közösség boldogulása, gyarapodása.

– Érd épül és gyarapodik. Mert jó tíz évvel ezelőtt új várospolitikát hirdettünk. Várospolitikát – és nem baloldali vagy jobboldali politikát. Még csak nem is „független” politikát. Aki azt mondja, hogy lehet jobb- vagy baloldali módon várost építeni, az nem ért hozzá. Aki pedig azt harsogja, hogy létezik mindentől független várospolitika, az meg egyszerűen hazudik. Csakis egyféle várospolitika lehet eredményes: az, amelyik az itt élők érdekében született és alkalmas együttműködésre. Várospolitikai koncepció egy született a rendszerváltás óta eltelt közel harminc év alatt: a Batthyány Program és ehhez kapcsolódik, az országos Modern Városok Programja. Ennek a megvalósítása történik ma is. Ez Érd megépülésének a záloga. Ahhoz persze, hogy ez megvalósulhasson, sokat kellett és kell is még tennünk. Közösen, nekünk, itt élőknek. – mondta el beszédében T. Mészáros András. 

A polgármester azt is kiemelte, hogy Érd az ország egyik legsikeresebben pályázó városa lett, épülni kezdett és ez az építkezés ma is tart. Mint mondta, ennek az építő munkának köszönhetően készülhetett el a csatorna, most pedig folyamatban van a záportározó kialakítása. Hozzátette, hogy jelenleg is épül Érd ötödik középiskolája, megújultak az orvosi rendelők és hamarosan a szakrendelő munkálatai is befejeződnek, korszerűbbé váltak az óvodák, óvodaudvarok.

– Míg a rendszerváltást követő 15 évben alig épült út Érden, addig az elmúlt tíz évben lépésről lépésre haladva mintegy megdupláztuk a burkolt utak hosszát. Tíz éve a megyei jogú városok rangsorában az utolsó előttiek voltunk a közbiztonság tekintetében, mára a második legbiztonságosabb nagyváros lettünk. Összefoglalva: a megye legnagyobb városa vagyunk, a megye központjává akarunk válni. Nem kis feladat, de nincs lehetetlen, csak tehetetlen – emelte ki T. Mészáros András.

Tekintse meg a városi ünnepségen készült képeinket:

A polgármester ünnepi beszédét követően Pergel Antallal, az Érdi Szakképzési Centrum igazgatójával közösen gratuláltak a Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola négy pedagógusának, Bödő Tímeának, Jakusné Horváth Krisztinának, Molnár Diana Cecíliának és Dózsa Lajos Jánosnak. Eddig végzett kiváló munkájuk elismeréseként adták át nekik Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének Elismerő Oklevelét.

A városi ünnepségen fellépett a Szirmok Érd Városi és Pedagógus Női Kar. Műsort adott Kovács Nóri, a népzene és a világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója, aki több mint tizenöt éve van a profi előadói pályán. Repertoárjában helyet kapott Magyarország imázs dala is, a Repülj madár. Őt követte a Forrás Néptáncegyüttes, akik határon túli vendégeket is hoztak magukkal, a kárpátaljai „Szól a fülemüle” gyermek néptánc – és népzenei verseny győzteseit, őket kísérte a Borzsavári Zenekar. 

Az ünnepi műsort követően Erdélyi Takács István református lelkész, Hajdu Ferenc római katolikus plébános és Szabó Mihály görög katolikus parókus szentelte meg a kenyeret, melyet a Forrás Néptáncegyüttes táncosai kínáltak körbe a közönségnek. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email