22_03_29_erdmost_nincskep

Aszfaltozás és kézilabda

22_03_29_erdmost_nincskep

Aszfaltozás és kézilabda

Az utak fejlesztése az elsődleges cél, amíg ez nem történik meg, kézilabdádra költeni az erre is felhasználható pénzeket nem helyes döntés - mondta az RTL Klub híradójában Csőzik László polgármester. T. Mészáros András volt városvezető szerint demagógia a kézis fizetésekből ígérni aszfaltozást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi kézlabda helyzetével foglalkozott RTL Klub esti híradója szombaton. Megszólaltatták Csőzik László polgármestert, aki arról beszélt: az emberek azt várják, hogy az önkormányzat ledolgozza az alapvető infrastruktúrát érintő több évtizedes lemaradást. Az utak fejlesztése, az aszfaltozás az elsődleges cél, mert amíg ez nem történik meg, kézilabdádra költeni az erre is felhasználható pénzeket nem helyes döntés  -hangsúlyozta.

Megszólalt T. Mészáros András volt polgármester is, aki szerint demagógia a kézilabdás fizetésekből ígérni aszfaltozást. – Körülbelül 3-5 kilométerre elegendő a négyszázvalahány millió forint. Számolja ki, hogy a háromszáz kilométert hányszor négyszázötven millió forintból lehet helyretenni? Nem lehet ilyen összehasonlításokat tenni – mondta T. Mészáros András. 

Az RTL Klub híradója kitért arra is, hogy Csőzik László nyilvánosságra hozta a távozó Szabó Edina fizetését, és az Indexre hivatkozva közölte: Szabó Edina megtette a szükséges lépéseket üzleti titok megsértése miatt. 

Csőzik László szombati facebook-posztjában erre úgy reagált: 

A sajtóba nem én vittem ki elsőnek a nézeteltéréseket az edzőkkel. Üzleti titok sérelme csak akkor merülne fel, ha nem közpénzről lenne szó. Ha közpénz, akkor üvegzseb, közérdekű adat, az állampolgárnak joga van tudni, mire költ az önkormányzat! Főleg ha kizárólag közpénzből finanszíroznak mesés fizetéseket, vesznek bérbe a volt alpolgármestertől lakásokat, bérelnek autókat a játékosoknak, valamirevaló szponzor híján.

Hangsúlyozta azt is: félmilliárdot akkor sem költene el az érdiek adóforintjaiból látványsportra, ha nem lenne ilyen kevés a város saját bevétele, és nem lenne ilyen sok a burkolatlan, poros, murvás földút Érden. Egy kilométer mellékutca aszfaltozására tavaly 35-40 milliót költöttek, mi idén ennél is kevesebből fogjuk kihozni. Az említett 450 millióból akár 25-35 kilométerre is futhatja a mellékutcákban – reagált T. Mészáros András szavaira.

Ami pedig a kézilabdát illeti, „új edzővel, új csapattal, sokkal, de sokkal kevesebb közpénzt költve, az utánpótlást nem elhanyagolva folytatjuk a nyártól az NB I-ben. Önállóan, úgy, hogy nem egyesülünk senkivel” – emelte ki bejegyzésében a polgármester, aki így zárta szavait:

„Nem szeretnék többet erről posztolni, csak pozitív értelemben. A következő hetekben az új csapatra, az új edzőkre és az új stratégia bemutatására fordítjuk figyelmünket.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email