22_03_29_erdmost_nincskep

Ajándékok a legkisebbeknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Ajándékok a legkisebbeknek

Homokozókészletek, forgó mérleghinta, ugráló pónik, hernyóalagút, pöttös- és kislabdák, könyvek és más meglepetések érkeztek hétfőn délelőtt a Harkály óvodába, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat jóvoltából. A gyerekek izgatottan és örömmel bontogatták a nagy dobozokat, és vették birtokba az új játékokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Harkály óvodának három csoportja van, mintegy nyolcvan gyermek jár ide. Az ő mindennapjaikat teszi gazdagabbá az a sok játék, amivel az Érdi Ifjúsági Önkormányzat lepte meg az óvodásokat, 230 ezer forint értékben.

– Szerettünk volna a legkisebbeknek is örömöt szerezni, hiszen mi nemcsak az általános és a középiskolásokat képviseljük, hanem a piciket is – mondta tudósítónknak Lázár Evelin leköszönt diákpolgármester az ajándékok átadását követően.

Az akciót még a 2018/2019-es ifjúsági önkormányzati testület tervezte, illetve bonyolította le, és az ő költségvetésükből finanszírozták; az átadásra azért októberben került sor, mert most érkeztek meg a kiválasztott eszközök, játékok.

Nemcsak a gyerekek bontogatták örömmel a hatalmas dobozokat, hanem Agócs Erika tagintézmény-vezető is. Mint mondta, a kapott sport- és játékeszközöket a tornaszobában helyezik majd el, a homokozójátékokat pedig tavasztól a kertben fogják használni. Az egyik csomag könyveket is rejtett, népszerű meseírók műveit hozták el a kicsiknek.

– Minden játékot nagyon szépen köszönünk, nagyon jól válogatták össze őket a fiatalok, hiszen a szabad játéknál és a foglalkozásoknál egyaránt jól fel tudjuk ezeket használni. Külön öröm a sok nagy pöttyös labda, pont ez a méret hiányzott – árulta el Agócs Erika.

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat nem először támogat óvodákat: Fodor Enikő és csapata tavaly szeptemberben a Magyar Mozgáskotta Módszer teljes óvodai készletét ajándékozta a Tusculanum óvodának.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email