22_03_29_erdmost_nincskep

Adományok a nagycsaládoknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Adományok a nagycsaládoknak

Nyolc bevásárlókocsi telt meg élelmiszerrel a Nagycsaládosok Országos Egyesülete „Fiatalok a kisgyermekes családokért” elnevezésű adománygyűjtő akciójában Érden. Az Ága-Boga fiataljai péntek délutántól vasárnap délutánig fogadták az adományokat a Kálvin téri Príma üzletben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ez már az ötödik év, hogy a NOE megszervezi ezt az akciót. Országszerte huszonhárom helyszínen gyűjtöttek a fiatalok a kisgyermekes családoknak; tavaly Érden a Bajcsy-Zsilinszky úti Príma üzlet, idén pedig a Kálvin téri bolt volt a gyűjtés színhelye. A fiatalok szórólappal fogadták a bejáratnál az érkezőket, a kifelé jövők pedig egy bevásárlókocsiba helyezhették el adományukat.

A legtöbben lisztet, cukrot, tésztát, rizst, teát, dzsemet tettek a bevásárlókocsiba. Volt, aki kifejezetten azért jött, hogy adakozzon, mások csak a helyszínen értesültek a kezdeményezésről. Tekintve, hogy karácsonyra gyűjtöttek, sokan szezonális termékeket ajándékoztak: szaloncukrot, csokoládét, vagy éppen diótölteléket, de került bébiétel is a kosárba.

A fiatalok háromóránként váltották egymást a bevásárlókocsi mellett. A hetedikes Benedek az édesanyjával, Dórival vett részt az akcióban szombaton délelőtt; mint elmondta, nem ez volt az első alkalom, örömmel vállal szerepet a gyűjtésekben.

A teli bevásárlókocsik tartalmát Rába Mónika (Ága-Boga) koordinátor szállította az egyesülethez. Mint elmondta, az akció nemcsak az adományozásról szól, hanem arról is, hogy a fiatalok felismerjék, milyen jó dolog adni, és látni az ajándék okozta örömöt.

Az adományokat részben a tagcsaládok között osztják szét, részben olyan családok kapják, amelyek nem tagok ugyan, de nehéz szociális helyzetük folytán az egyesület látóterébe kerültek. Igaz, idén valamivel kevesebb élelmiszer gyűlt össze, mint tavaly, de így is sokak ünnepi készülődését teszik könnyebbé.

Az Ága-Boga tagcsaládjaival, fiataljaival jövő hétvégén is találkozhatnak az érdiek: az Élelmiszerbank számára gyűjtenek a Tesco hipermarketben, illetve a Budaörsi Metro áruházban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email