22_03_29_erdmost_nincskep

19+1 parkoló készült Érd-felsőnél

22_03_29_erdmost_nincskep

19+1 parkoló készült Érd-felsőnél

Húsz parkolóhellyel bővült a tömegközlekedést igénybe vevők lehetőségeinek száma az Érd-felső vasútállomás melletti területen megvalósult beruházással.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A városközpontban évek óta probléma a parkolás, ennek egyik megoldása az Érd felső vasúti megállóhely melletti terület lehet, ahol a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 19+1 férőhelyes P+R parkolót hozott létre a Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó korszerűsítése projekt keretében.

Érdeklődésünkre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt írta, a fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítási rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. A vasúti pálya és a kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítésének szerződött összege nettó 51,359 milliárd forint.

Az Érd felsőn kivitelezésre kerülő P+R parkoló építési munkái a befejező szakaszhoz közelednek. A műszaki átadás-átvételt követő hatósági határozat kiadását követően kerülhet megnyitásra a létesítmény az utasok számára. A kérdéses parkoló a helyi önkormányzat kezelésébe kerül majd, ezáltal a parkolási díj/díjmentesség tekintetében nem Társaságunk az illetékes – közölte a NIF.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email