VFI fotó_jav

Ismert emberek ismeretlen történetei

Vizsy Ferenc legújabb könyvét mutatják be Tárnokon. Az Ablak a világra című kötetben többek között ismert érdi, tárnoki és százhalombattai emberek történetei is olvashatók.

Vizsy Ferenc ugyan már nem Tárnokon él, de az itt eltöltött évek mély nyomott hagytak benne, hiszen újságíróként rengeteg embert ismert meg és megannyi közös emlék maradt benne. A 93. Ünnepi Könyvhétre most megjelent „Ablak a világra” című könyv alapvetően az ezekkel az emberekkel – egy évnél nem régebben – készült interjúkat tartalmazza.

Az élet háborgó vizén hajónk egymás mellé sodródott, aztán bár elváltunk, de mindegyikünk magával vitt a másikból egy darabot.

– fogalmazott a könyv kapcsán a szerző.

Hatvénnégy ember története, illetve adott témáról kifejtett gondolatai ezek, akikhez emlékek, őszinte emberi érzések fűzik Vizsy Ferencet, többek között Kandász Andrea (producer-műsorvezető), Leblanc Győző (énekes), Toldy Mária (zenetanár-énekes), Nagy Bandó András (humorista), Korcsolán Orsolya (világhírű hegedűművész) Gasztonyi Kálmán (kortárs festő).

Érdiek és környékbeliek is szerepelnek könyvben. Dr. Kubassek János (múzeumigazgató), Szóka Júlia (zenetanár, magánénekes), Király Fanni (ötvösművész), Bálint-Ábrahám Edit (újságíró), Varga György (baptista lelkész), Papakosztandisz Elena (görög kisebbségi önkormányzat vezetője), Varga Zétény (felszolgáló) is megszólalnak a könyvben. Tárnokról Zalatnay Sarolta (énekesnő), Mülhauser Martina(dalszerző-énekes) és Lizicska József és Éva, Százhalombattáról pedig Czifrik Katalin(újságíró) beszélgetései színesítik a kötetet.

A könyv bemutatója június 18-án lesz Tárnokon, 17 órakor kezdődik a Tárnoki Katlanban.

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Három személyautó ütközött össze az M0-ás autóút 48-as kilométerénél, az M3-as felé vezető oldalon,
Pieronymus Kosch grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás június 24-én, 18 órakor az Érdi Galériában.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email