Köztünk Marad

2015. DECEMBER

2015. December 26.

2015. December 19.

2015. December 12.

2015. December 5.

2015. NOVEMBER

2015. November 28.

Vajon előfordult már ��nökkel, hogy hó végén azt számolgatták: hová lett a pénzem?! Mennyire tervezzük a pénzügyeinket és mennyire értjük a saját pénzügyi helyzetünket? Dr. Szuromi-Kovács Ágnessel beszélgettünk. az alapítvány ügyvezető igazgatójával Ölvedi Réka beszélgetett. Mi van a Mikulás zsákjában? Cukor! Jó, ez így nem hangzik túl szépen, pedig ez az igazság. Mi legyen a Mikulás puttonyában, ha a gyerek valamire allergiás? Huszár Zsuzsa dietetikus ad pár tippet nekünk. Inkáb sportoljunk! Van egy jó tippunk azoknak, akik mozgással szeretnék tölteni az év első napját,első óráját, sőt, első percét is! Lehet még jelentkezni!

2015. November 21.

A Pénziránytű Alapítvány megbízásából felmérték a felnőtt lakosság pénzügyi tájékozottságát és kultúráját. Van mit fejlődnünk… Dr. Szuromi-Kovács Ágnessel a Pénziránytű alapítvány ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. Egyre többen jönnek velünk szembe náthás emberek buszon, vonaton, az utcán. A nátha a téli időszak gyakorlatilag elkerülhetetlen betegsége. Vagy m����������������������gsem? Dr. Ipolyi-Topál Gitta háziorvossal, a háziorvosblog.hu szerkeszt����������jével beszéltünk. Kilyukadt a zokni? Ne dobja a kukába, ugyanis újrahasznosítható. De mire használják? Kiderül! Végül Kovácsik Ritával, az Érdi Torna Club cheerleader szakosztályának vezetőjével, edzőjével, egyben az ELTE Eötvös Lóránd Tudományegyetem cheerleader edzőjével is beszélgettünk.

2015. November 14.

2015. November 7.

Harmadik ülését tartotta a napokban az érdi Ifjúsági Önkormányzat. A héten elkészült költségvetésük tervezete, kíváncsiak voltunk, mire költenének, milyen programokat tartanának, milyen terveket szövögetnek. Gregor Alexandra diák-alpolgármestert kérdeztük. Nevelünk, de hogyan? A szüleink mintáját adjuk tovább gyermekünknek, vagy épp ellenkezőleg: csak azt ne?! Van egyáltalán egyetlen helyes út? Természetesen nincs. Ezt persze kicsit bővebben kifejti nekünk állandó szakértőnk, Vikukel Zsuzsa. A szem��t nem szem������t. Hulladék újrahasznosítási kreat��v pályázatot hirdetett a százhalombattai Hulladék kommandó 14 és 30 ������v közötti fiatalok számára. Tápai Mónika a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat elnöke mondja el a részleteket.

2015. OKTÓBER

2015. október 31.

Sokszor előfordul, hogy a vonatok csak pár perccel, de lekésik a buszt a városközpontban a pályaudvaron – valójában persze nem késik le, csak a menetrendjük olyan, hogy nem érhetik el az utasok a Volán járatait. Mit tehet a város a helyzet megoldására? Klein Dávid a második magyar a Manaszlu csúcsán. Technikailag nem különösebben nehéz, de veszélyes kihívás volt a Föld nyolcadik legmagasabb hegyét megmászni – legalábbis Klein Dávidnak. Az érdi hegymászóval nem csak a hegyekről beszélgettünk.

2015. október 24.

Van itt valaki? Erre a kérdésre ad választ az a Kilenc alkalmas program, amely a várand��������sságra, a szül��sre, a szoptat��sra készít fel. Olyanokat is szívesen l��tnak, akik még csak tervezik a babavárást. Október 20-a a csontritkulás világnapja. Becslések szerint Magyarországon ma a népesség tizede, mintegy 900 ezer ember szenved oszteoporózisban. Már csak jövő héten lesznek alapszakaszmeccsek az Érdi Városi Kispályás Teremlabdarúgó Bajnokságon, és már lehet nevezni a januárban induló bajnokságra is.

2015. október 17.

Tényleg minden gyerek, aki nem érti meg elsőre a tanítónénit – figyelemzavaros? Tényleg minden kisdiák, aki egy kicsit lassabban tanul meg olvasni, diszlexiás lenne? Dehogy! Mit látunk a legtöbbször a fiatalok kezében – persze az okostelefonon kívül? Igen, kólásüveget, energiaitalos dobozt, csipszeszacskót. Szóval: cukrot, cukrot és – és még több cukrot. Hiba. Jung Beáta az U23-as Súlyemelő Európa-bajnokságon az ötödik helyet szerezte meg 82-es szakítással, 102-es lökéssel. Pedig ő nem is igazi súlyemelő: crossfitter.

2015. október 10.

Letesztelték a diákokat. A Diákhitelközpont Nagy Diák IQ-teszt n��ven rendezett tudáspr��������bát: nincs okounk szégyenkezni. Érdi könyvelő kapta a könyvelői Nívó-díjat. Azt állítja, manapság egy könyvelőnek már nem csupán a k��nyveléshez kell értenie, hanem a marketinghez – és az ügyfelek lelkéhez is. Vajon az ételeknek csak ízük meg illatuk van? Nem. Színük, hangulatuk is – még akkor is, ha nem látjuk. Mi, látó emberek talán el sem tudjuk képzelni ezt. De nem látó embertársaink segítenek.

2015. október 3.

Túl vagyunk az iskola első hónapján. Most már nem csak ismételnek a gyerekek, jönnek az újabb és újabb tanulnivalók. Hogy tanul a gyerek? És: hogyan tanul? A napokban robbant a hírbomba: a NASA kutatói bejelentették, hogy vizet találtak a Marson. Igaz, sós vizet, de – vizet. Mit jelent ez az emberiség számára? Az Érdi Úszó Sport Kft. lett az „Augusztus hónap műhelye” díjazottja. Még nem tudják, hogy mire költik a félmilliós Decathlon vásárlási utalványt, ám Selmeci Attiláék már átvehették a díjat.kerdoiv_banner