Cumizó tigris, pelenkás virágtündér
2018
feb. 13

Cumizó tigris, pelenkás virágtündér

A legkisebbeknek tartottak farsangi mulatságot az érdi baba-mama klubban, amit húsz éve hívott életre Stibrányi Mártonné (Marcsi) védőnő. A kötetlen, beszélgetős, kézműveskedős találkozók nagyon népszerűek a mamák körében, akik az ingyenesen látogatható klubban társaságra, támogatásra lelnek.

Tovább...
Jó érezni, hogy szeretnek
2017
márc. 5

Jó érezni, hogy szeretnek

Kétezer érdi újszülött felcseperedésénél segédkezett. Nemcsak anyukák, hanem nagymamák is megállítják az utcán, segítsen, mert kiütéses a gyerek, vagy épp nem akar szopni. Negyvenöt éve adja jó tanácsait, és választott hivatása, a védőnői munka mellett számtalan önkéntes tevékenységet is vállal. Ma már nyugdíjasként dolgozik; kilenc unokája mellett is aktív életet él. Interjú Stibrányi Mártonné Marikával, érdi védőnővel.

Tovább...
Anyatejes Nap Érden
2016
szept. 9

Anyatejes Nap Érden

Az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából a szoptatás fontosságára hívták fel az érdeklődő várandós és kisgyermekes anyukák figyelmét a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Tovább...
Anyatejes nap
2015
szept. 22

Anyatejes nap

Az Anyatejes napon az anyukák különböző előadásokon és programokon vehettek részt a nap folyamán, amelyek mind az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet.

Tovább...
Száz éves a védőnői szolgálat
2015
jún. 12

Száz éves a védőnői szolgálat

1915-ben jött létre a hazai védőnői szolgálat, ami Érden dokumentálhatóan hét évtizedes múltra tekint vissza. 1945 után ugyanis nemcsak gyermekorvosi, hanem védőnői tanácsadás is működött a településen – ez ritkaságszámba ment akkoriban –, és ahogy a lélekszám nőtt, úgy gyarapodott a védőnői szolgálat is. Ma huszonhatan látják el az egyre sokrétűbb feladatokat.

Tovább...

kerdoiv_banner